SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Dulu Lain Sekarang Lain

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
AuthorMessage
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Wed Aug 13, 2008 8:04 am

osmangbinladeng wrote:
TonduYutung wrote:
oooooooo.. g2 rupanya.. br sa tau Very Happy
semua pun lelaki itu mcm bah...bagus ko belajar sama si hot_mama kah si BB kah mcm mana mau power di ranjang...hehehe dua ni mama yg hebat...

aiknah ko ni osmang... lain sorita sdh.. nti kna lock lg sama c aki....
jan ko pndi2 ka c ubah tupik bah......
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Wed Aug 13, 2008 8:28 am

TonduYutung wrote:
osmangbinladeng wrote:
TonduYutung wrote:
oooooooo.. g2 rupanya.. br sa tau Very Happy
semua pun lelaki itu mcm bah...bagus ko belajar sama si hot_mama kah si BB kah mcm mana mau power di ranjang...hehehe dua ni mama yg hebat...

aiknah ko ni osmang... lain sorita sdh.. nti kna lock lg sama c aki....
jan ko pndi2 ka c ubah tupik bah......
hehehe...ngam jgk ni sarita bah...mana tau dulu ko main tutup mata, bisuk ko main buka mata sudah...hehehe itu lah perubahn yg kita mau bah tundu.. Very Happy
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Wed Aug 13, 2008 10:32 am

osmangbinladeng wrote:
TonduYutung wrote:
osmangbinladeng wrote:
TonduYutung wrote:
oooooooo.. g2 rupanya.. br sa tau Very Happy
semua pun lelaki itu mcm bah...bagus ko belajar sama si hot_mama kah si BB kah mcm mana mau power di ranjang...hehehe dua ni mama yg hebat...

aiknah ko ni osmang... lain sorita sdh.. nti kna lock lg sama c aki....
jan ko pndi2 ka c ubah tupik bah......
hehehe...ngam jgk ni sarita bah...mana tau dulu ko main tutup mata, bisuk ko main buka mata sudah...hehehe itu lah perubahn yg kita mau bah tundu.. Very Happy

ooooooooo yer ker?..... tetiba plak ada men buka tutup mata arr.. osmang, ko jglah bah bijak Very Happy
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Wed Aug 13, 2008 3:36 pm

kekeke napa ceta xxx suda ni Laughing
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Wed Aug 13, 2008 3:38 pm

BBmonkey wrote:
shalon6095 wrote:
Hai semua kawan2 di SBF...

Sia buka topik nie sbb mau tanya sama kawan2 semua... napa ba tu perempuan, kalau belum kawin selalunya ramping tetapi lepas da kawin dan lahirkan anak...badan bertambah Saiz... kalau dulu pinggang 24...sekarang 30...

Sia harap kawan2 semua memberi respon krn setahu sia perempuan ni takut GEMUK...kekeke

Segala pandangan kawan2 sangat berharga utk gadis2 dan wanita2 di SBF niee..
Sila kongsi dan kita bincang sama2... Very Happy

Shaaallooooonnn..mana sudah pigi ni urang ni..Lon, kalau itu perempuan nda juga berubah biarpun sudah kawin macamana?malah body makin seksi..memang la ppuan takut gemuk.sepa tidak takut.tapi yg lelaki pun takut gemuk juga bah..terutama yg kalau pakai baju p kerja, mo kena tuck-in tu shirt..Lon, ko pun kalau inda mnjaga makan ada ciri2 mo jadi tembam tau..hehehe..pipi ko chubby chubby tu...Nah, yg ppuan..utk menjaga body supaya sentiasa mantap..mari ikut sia pi kelas aerobik..hehehe..ada bini binian yg dari bentuk dram tukar jadi bentuk biola...isi2 body pun fit..tenaga pun mantap..hehehe..mana sudah si mama ni..kamu tidak tau, si hotmama, kalau kamu jumpa , memang kamu fikir masih solo tu..pasal masih seksi bah.. Razz

hehehe...sy ada sini ba BB...hehehe sy pn takut gemuk ba. sy risau juga pi keja kalau perut memboroi suda. tapi skrg masi ok la. Very Happy
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Wed Aug 13, 2008 6:20 pm

TonduYutung wrote:
Pakbelalang wrote:
ini nasihat urang lama kalau sudah kahwin jangan hentikan turus aktiviti masa bujang ..contoh basukan,bajoging,tapi kalau aktiviti tidak sihat janganlah kasih turus tapi buang turus.. cara makan pun teruskan saja macam bujang bujang dulu cuma bizanya minta isteri tolong masak..kuantiti makanan pun kana kekal macam masa bujang bujang dulu ..jangan lebih labih..kalau dapat kasi kekal tatap maintain badan..macam mak belalang..sampai sakarang masih kakal bentuk badan macam biola...fuuu mantap..hihihihi Very Happy

mcm mana kalo 2 or 3 yrs dr sekarang, tba bdn c mak belalang tia sdh mantaps.. gumukssss sdh, pak ma c syg da ka? Very Happy sja tnya bah... hehe...

kalau mak belalang sudah jadi gumuk..sia tatap sinta sama dia sampai mati..tapi sia akan usaha supaya dia slim balik...hah..itulah tugas suami tulung bini jaga badan bukan tau ituuuu saja...hihihihi Very Happy
Back to top Go down
http://www.google.com
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Wed Aug 13, 2008 6:25 pm

osmangbinladeng wrote:
TonduYutung wrote:
Pakbelalang wrote:
ini nasihat urang lama kalau sudah kahwin jangan hentikan turus aktiviti masa bujang ..contoh basukan,bajoging,tapi kalau aktiviti tidak sihat janganlah kasih turus tapi buang turus.. cara makan pun teruskan saja macam bujang bujang dulu cuma bizanya minta isteri tolong masak..kuantiti makanan pun kana kekal macam masa bujang bujang dulu ..jangan lebih labih..kalau dapat kasi kekal tatap maintain badan..macam mak belalang..sampai sakarang masih kakal bentuk badan macam biola...fuuu mantap..hihihihi Very Happy

mcm mana kalo 2 or 3 yrs dr sekarang, tba bdn c mak belalang tia sdh mantaps.. gumukssss sdh, pak ma c syg da ka? Very Happy sja tnya bah... hehe...
kalau ko ndak sayang sudha ko bagi sy haaa.... Very Happy

oh..nahi..nahi.. osamang..sia mimang sayang sama mak belalang.. tia buli bagi bagi...hihihihi Smile
Back to top Go down
http://www.google.com
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Thu Aug 14, 2008 4:09 am

Pakbelalang wrote:
TonduYutung wrote:
Pakbelalang wrote:
ini nasihat urang lama kalau sudah kahwin jangan hentikan turus aktiviti masa bujang ..contoh basukan,bajoging,tapi kalau aktiviti tidak sihat janganlah kasih turus tapi buang turus.. cara makan pun teruskan saja macam bujang bujang dulu cuma bizanya minta isteri tolong masak..kuantiti makanan pun kana kekal macam masa bujang bujang dulu ..jangan lebih labih..kalau dapat kasi kekal tatap maintain badan..macam mak belalang..sampai sakarang masih kakal bentuk badan macam biola...fuuu mantap..hihihihi Very Happy

mcm mana kalo 2 or 3 yrs dr sekarang, tba bdn c mak belalang tia sdh mantaps.. gumukssss sdh, pak ma c syg da ka? Very Happy sja tnya bah... hehe...

kalau mak belalang sudah jadi gumuk..sia tatap sinta sama dia sampai mati..tapi sia akan usaha supaya dia slim balik...hah..itulah tugas suami tulung bini jaga badan bukan tau ituuuu saja...hihihihi Very Happy

sepatutunya begitu bah kan pak.... bukan npk istri sdh gumukss n tia santik sdh, trus mo cr ppn simpanan....at least bg lah semangat sama istri ka c kcil blk badan.. bkn sja utk kecantikan tp utk kesihatan jg....
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Thu Aug 14, 2008 5:21 pm

sia sukung ko yutung..misti ko maintain slim sakarang ni kan...hihihi Very Happy
Back to top Go down
http://www.google.com
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Fri Aug 15, 2008 4:08 am

Pakbelalang wrote:
sia sukung ko yutung..misti ko maintain slim sakarang ni kan...hihihi Very Happy

sa lum kawin lg lah pak.. mstilah maintain...hrp2 after married, sa ttp maintain jg hehehe..
Back to top Go down
MaHaRaJa^SaMsEnG^BruTaL
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 14
Age : 28
Location : SuL-SeL
Job/hobbies : Mejeng-mejeng
Points : 0
Registration date : 2008-08-15

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Fri Aug 15, 2008 5:34 am

TonduYutung wrote:
Pakbelalang wrote:
sia sukung ko yutung..misti ko maintain slim sakarang ni kan...hihihi Very Happy

sa lum kawin lg lah pak.. mstilah maintain...hrp2 after married, sa ttp maintain jg hehehe..
u punya mata nampak mcm lelaki lah tuduyutung.u ni lelaki kah?
Back to top Go down
http://www.sportstoto.com.my
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Fri Aug 15, 2008 8:05 am

MaHaRaJa^SaMsEnG^BruTaL wrote:
TonduYutung wrote:
Pakbelalang wrote:
sia sukung ko yutung..misti ko maintain slim sakarang ni kan...hihihi Very Happy

sa lum kawin lg lah pak.. mstilah maintain...hrp2 after married, sa ttp maintain jg hehehe..
u punya mata nampak mcm lelaki lah tuduyutung.u ni lelaki kah?

walawei... silap tingu kali ko ni..... kalo mata i mcm lelaki, kening i plk x kn mcm lelaki.. whahaa.. u punya kening mcm kening i ker?.. Razz Very Happy Laughing tongue Wink
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Fri Aug 15, 2008 2:37 pm

TonduYutung wrote:
Pakbelalang wrote:
sia sukung ko yutung..misti ko maintain slim sakarang ni kan...hihihi Very Happy

sa lum kawin lg lah pak.. mstilah maintain...hrp2 after married, sa ttp maintain jg hehehe..

ooohh..Pak B..ingat ko mama urang sudah..bah..bila lah ko tia mau bujang lagi?ramai tu yang ensom ensom di dalam sbf ni..ko pilih saja..kalau ko sudah jumpa tanak wagu yang hensom..ko kasih tau lah di sini..baru kau tia kana kacau lagi...hihihi Smile
Back to top Go down
http://www.google.com
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Fri Aug 15, 2008 2:45 pm

TonduYutung wrote:
Pakbelalang wrote:
sia sukung ko yutung..misti ko maintain slim sakarang ni kan...hihihi Very Happy

sa lum kawin lg lah pak.. mstilah maintain...hrp2 after married, sa ttp maintain jg hehehe..

Saya mao yg ada isi isi sikit bah.. Very Happy
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Fri Aug 15, 2008 2:51 pm

korrud wrote:
TonduYutung wrote:
Pakbelalang wrote:
sia sukung ko yutung..misti ko maintain slim sakarang ni kan...hihihi Very Happy

sa lum kawin lg lah pak.. mstilah maintain...hrp2 after married, sa ttp maintain jg hehehe..

Saya mao yg ada isi isi sikit bah.. Very Happy

isi apa yang ko mau korrud?..hihihi Smile
Back to top Go down
http://www.google.com
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Fri Aug 15, 2008 2:55 pm

Banyak bah..kalau tulang saja..macam mana mao kenyang. ibarat memanjat pukuk, kenalah ada ranting2nya..barulah senang mao bergayut2.
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Fri Aug 15, 2008 3:27 pm

korrud wrote:
Banyak bah..kalau tulang saja..macam mana mao kenyang. ibarat memanjat pukuk, kenalah ada ranting2nya..barulah senang mao bergayut2.

hihihi..ko main gayut gayut sajakah korrud..? Smile
Back to top Go down
http://www.google.com
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Mon Aug 18, 2008 3:33 am

Pakbelalang wrote:
TonduYutung wrote:
Pakbelalang wrote:
sia sukung ko yutung..misti ko maintain slim sakarang ni kan...hihihi Very Happy

sa lum kawin lg lah pak.. mstilah maintain...hrp2 after married, sa ttp maintain jg hehehe..

ooohh..Pak B..ingat ko mama urang sudah..bah..bila lah ko tia mau bujang lagi?ramai tu yang ensom ensom di dalam sbf ni..ko pilih saja..kalau ko sudah jumpa tanak wagu yang hensom..ko kasih tau lah di sini..baru kau tia kana kacau lagi...hihihi Smile

hhehe.. palan2 bah kalo kawin... blum puas bujang hihihi.... aikk ramai ka yg ensom? tia sa npk pn... c shalon ja sa npk muka.... hehe.. inda pyh yg ensom bah... yg ensom pn pndi jd buruk jg 2 kalo sdh tua.. dulu lain skrg lain kan.. hehehe.. Very Happy Smile Razz Razz
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Thu Aug 21, 2008 4:25 am

TonduYutung wrote:
Pakbelalang wrote:
TonduYutung wrote:
Pakbelalang wrote:
sia sukung ko yutung..misti ko maintain slim sakarang ni kan...hihihi Very Happy

sa lum kawin lg lah pak.. mstilah maintain...hrp2 after married, sa ttp maintain jg hehehe..

ooohh..Pak B..ingat ko mama urang sudah..bah..bila lah ko tia mau bujang lagi?ramai tu yang ensom ensom di dalam sbf ni..ko pilih saja..kalau ko sudah jumpa tanak wagu yang hensom..ko kasih tau lah di sini..baru kau tia kana kacau lagi...hihihi Smile

hhehe.. palan2 bah kalo kawin... blum puas bujang hihihi.... aikk ramai ka yg ensom? tia sa npk pn... c shalon ja sa npk muka.... hehe.. inda pyh yg ensom bah... yg ensom pn pndi jd buruk jg 2 kalo sdh tua.. dulu lain skrg lain kan.. hehehe.. Very Happy Smile Razz Razz
pandai itu bagus...apa urg tua cakap..."biar teda beras janji pandai karas...kan...kaya kah encom kah kalau itu 1010k indak pandai karas apa bikin kan...mau makan viagra...bahaya...makan viagra limit 2 trip...ko pi trip ketiga silap ari bulan matai tu urang...kakakakakkaka Razz
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Thu Aug 21, 2008 4:38 am

d sana sdh bah serita da.. haro2 ...... nth2 ko pnya tu yg inda pndi karas... huh... Suspect .. jan mare Very Happy Razz
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Thu Aug 21, 2008 4:46 am

TonduYutung wrote:
d sana sdh bah serita da.. haro2 ...... nth2 ko pnya tu yg inda pndi karas... huh... Suspect .. jan mare Very Happy Razz
jan ko...sy perna cakap tu sy punya kalau kana tarik baru kana lapas 6 kali bunyi..heeee Very Happy
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Thu Aug 21, 2008 8:55 am

sakap saja kalo teda bunyi.................. tongue
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Thu Aug 21, 2008 9:07 am

TonduYutung wrote:
sakap saja kalo teda bunyi.................. tongue

Nah usmang..si tondu masam endak percaya saja ada bunyi tu.. Razz hihihi..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Thu Aug 21, 2008 9:09 am

sakap basar aja bah c usmang tu........... Razz Razz
Back to top Go down
osmangbinladeng
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 318
Points : -9
Registration date : 2008-05-02

PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Thu Aug 21, 2008 10:54 am

TonduYutung wrote:
sakap basar aja bah c usmang tu........... Razz Razz
ini sudah mencabar kexxxxxan ku nie...mau try kah cewek...sakap di mana..hehehe
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Dulu Lain Sekarang Lain   Today at 9:27 pm

Back to top Go down
 
Dulu Lain Sekarang Lain
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 6Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Ladies Talk-
Jump to: