SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Gambar Bunga.

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Thu Jun 05, 2008 4:42 pm

alphawaves wrote:
ia betul, no 3 itu bukan melur, saya sudah silap pos hari tu. rupanya bunga melur ini orang indonesia panggil sebagai bunga melati.

Pasal dewi turun tu..saya akui memang betul cakap kau BB. wah banyak juga kau tau pasal ini aah BB. bah ada sudah kawan saya berbual pasal mistik ini. dan saya tambah lagi..dewi yg turun itu lah kita mau tangkap. bukan tangkap kasih apa2 cuma maksud saya kita mau berkawan2 sama dia.

doi dogo, janganlah kalau tidak kuat semangat. kalau tiada penjaga badan, takut nanti tu dewi jaga kita pula..
ada sat lagi. itu kalau yg suka pigi di pokok melur. tapi jangan pula cuba2 yg pigi di pokok cempaka.tu ada ganas sikit tu.lagipun tidak berapa 'olumis' bah.palis2...yg pigi di pokok melur tu yg org dari atas2...tapi yg pi di pokok cempaka tu yg dari bumi ...
yang pigi di pokok melur ni susah sikit mo 'nampak'. bergantung kepada nasib tu. tidak semua pokok bunga melur ada ni 'benda'. tapi pokok cempaka..dooiiii..tatap ada tu. awas-awas tuan alpha.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Sat Jun 07, 2008 5:25 pm

BBmonkey wrote:
alphawaves wrote:
ia betul, no 3 itu bukan melur, saya sudah silap pos hari tu. rupanya bunga melur ini orang indonesia panggil sebagai bunga melati.

Pasal dewi turun tu..saya akui memang betul cakap kau BB. wah banyak juga kau tau pasal ini aah BB. bah ada sudah kawan saya berbual pasal mistik ini. dan saya tambah lagi..dewi yg turun itu lah kita mau tangkap. bukan tangkap kasih apa2 cuma maksud saya kita mau berkawan2 sama dia.

doi dogo, janganlah kalau tidak kuat semangat. kalau tiada penjaga badan, takut nanti tu dewi jaga kita pula..
ada sat lagi. itu kalau yg suka pigi di pokok melur. tapi jangan pula cuba2 yg pigi di pokok cempaka.tu ada ganas sikit tu.lagipun tidak berapa 'olumis' bah.palis2...yg pigi di pokok melur tu yg org dari atas2...tapi yg pi di pokok cempaka tu yg dari bumi ...
yang pigi di pokok melur ni susah sikit mo 'nampak'. bergantung kepada nasib tu. tidak semua pokok bunga melur ada ni 'benda'. tapi pokok cempaka..dooiiii..tatap ada tu. awas-awas tuan alpha.

Nasib baik rumah sia enda ada ini bunga oh. Iskkk...kambang bulu roma sia. What a Face
Back to top Go down
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Wed Jun 11, 2008 8:23 am

Aiks..... mcm bayaya pla sa baca ni pasal bunga.... Haha!

Bunga taik ayam nda bolehka? Lucu la ko ni alpha king, tapi kalau ko mo bg gadis, ko bg ja tu bunga asal segar dan cantik misti dia suka tue, hahahahahaha! bounce
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Wed Jun 11, 2008 10:48 am

ya ba becky..bagi jak bunga yg segar dan cantik kan..klu wangi lagi bgus..hehe...ba ni tips utk urg yg hangat barsinta hahaha.. pirat
Back to top Go down
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Wed Jun 11, 2008 10:55 am

blueberry wrote:
ya ba becky..bagi jak bunga yg segar dan cantik kan..klu wangi lagi bgus..hehe...ba ni tips utk urg yg hangat barsinta hahaha.. pirat



Ya butul itu berry.... bagi ja bunga yg segar, bunga matahari pun boleh tu Rolling Eyes
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Wed Jun 11, 2008 1:31 pm

Becky84 wrote:
Aiks..... mcm bayaya pla sa baca ni pasal bunga.... Haha!

Bunga taik ayam nda bolehka? Lucu la ko ni alpha king, tapi kalau ko mo bg gadis, ko bg ja tu bunga asal segar dan cantik misti dia suka tue, hahahahahaha! bounce

Malang sekali..saya bukan jinis bagi2 bunga sama sumandak ini. no.. no.. tidak sama sekali..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Becky84
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 109
Age : 32
Location : Sabah
Job/hobbies : A Lot
Points : -9
Registration date : 2008-04-24

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Thu Jun 12, 2008 3:59 am

alphawaves wrote:
Becky84 wrote:
Aiks..... mcm bayaya pla sa baca ni pasal bunga.... Haha!

Bunga taik ayam nda bolehka? Lucu la ko ni alpha king, tapi kalau ko mo bg gadis, ko bg ja tu bunga asal segar dan cantik misti dia suka tue, hahahahahaha! bounce

Malang sekali..saya bukan jinis bagi2 bunga sama sumandak ini. no.. no.. tidak sama sekali..

hihi, alpha misti ko ni pemalu kan.... kasi MMS ja bah lol! bounce
Back to top Go down
http://borneosabah.page.tl/
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Tue Jun 17, 2008 11:20 am

Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Tue Jun 17, 2008 11:22 am

Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Tue Jun 17, 2008 11:31 am

Ini gambar real ni .. taken by my friend in UK ...
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Tue Jun 17, 2008 12:52 pm

Becky84 wrote:
alphawaves wrote:
Becky84 wrote:
Aiks..... mcm bayaya pla sa baca ni pasal bunga.... Haha!

Bunga taik ayam nda bolehka? Lucu la ko ni alpha king, tapi kalau ko mo bg gadis, ko bg ja tu bunga asal segar dan cantik misti dia suka tue, hahahahahaha! bounce

Malang sekali..saya bukan jinis bagi2 bunga sama sumandak ini. no.. no.. tidak sama sekali..

hihi, alpha misti ko ni pemalu kan.... kasi MMS ja bah lol! bounce

Bukan maksud saya endah barani kasih bunga sama itu amoi bah..tapi biar lah dia tarasa perasaan saya ini sesuatu yg misteri kepada dia. biar dia tertanya2 kenapa si alpha tidak kasih aku bunga? dia suka aku kah tidak ini? atau kah dia ada sumandak lain ini?

Saya yang sedang2 saja bah becky..tidak terlampau pemalu dan tidak terlampau berani betul. Tapi klu terkana yang betul2 saya mau..saya akan usahakan dgn apa cara sekali pun. Cool
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Tue Jun 17, 2008 12:56 pm

hot_mama wrote:
Ini gambar real ni .. taken by my friend in UK ...
berapa bagus mama..kalau saya ada disana kan..menikmati keindahan bunga2 itu..mimang cantik.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Wed Jun 18, 2008 6:36 am

Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Wed Jun 18, 2008 6:37 am

Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Wed Jun 18, 2008 6:39 am

All pix was taken by my friend, Jann in UK :pig:
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Thu Jun 19, 2008 5:43 am

Wah, semua cantik gambar bunga yg hot_mama post tu. Mesti kamera yg kawan hot_mama guna tu kamera yg mahal punya. Kenapa hot_mama tidak post sana gallery SBF.? Laughing

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Thu Jun 19, 2008 5:54 am

Dia cakap dia pakai Nikon SLR ...
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Thu Jun 19, 2008 10:07 am

hot_mama wrote:

kurang2 7.1 MegaPixels ni..wahh..best lah.
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Sat Aug 16, 2008 12:01 am



ini bunga apa sia sindiri pun tia tau..
Back to top Go down
http://www.google.com
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Sat Aug 16, 2008 12:03 am



ini pun sia tia tau bunga apa...
Back to top Go down
http://www.google.com
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Sat Aug 16, 2008 12:04 am

Back to top Go down
http://www.google.com
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Sat Aug 16, 2008 12:06 am

Back to top Go down
http://www.google.com
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Sat Aug 16, 2008 12:12 am

Back to top Go down
http://www.google.com
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Sat Aug 16, 2008 12:14 am

Back to top Go down
http://www.google.com
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Sat Aug 16, 2008 12:15 am

Back to top Go down
http://www.google.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Gambar Bunga.   Today at 1:28 pm

Back to top Go down
 
Gambar Bunga.
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» I LOVE FLOWERS!!!!!
» Dramatic Pic Of Woman Attacked By Polar Bear
» Axl Rose (William Bruce Bailey Rose Jr.)
» Michael Kiske
» Ray Gillen

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Photography & Videography-
Jump to: