SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Fri Jun 13, 2008 9:29 pm

korrud wrote:
kau tau kah BB, Bini saya ini ada berforum juga tapi bukan sini lah bukan juga di SF, saya tau id dia. dia tidak tau id saya.. bulih pun kami berperang mulut bah dalam forum2 dia ikut itu. siap maki2 lagi. itu saya cakap dalam net ini, mana ada istilah laki bini. haha..

Ini tidak adil...apa juga forum kamu masuk smpai gaduh2 tu?jangan kamu keterusan berforumdi rumah suda laa..
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Mon Jun 16, 2008 4:04 am

korrud wrote:
kau tau kah BB, Bini saya ini ada berforum juga tapi bukan sini lah bukan juga di SF, saya tau id dia. dia tidak tau id saya.. bulih pun kami berperang mulut bah dalam forum2 dia ikut itu. siap maki2 lagi. itu saya cakap dalam net ini, mana ada istilah laki bini. haha..


huh .. bah yalah itu di virtual world kan korrud .. jan saja terbawa2 pi baparang sampai dunia nyata .. hehe

Jaat juga ko ni sampai ko tau ID bini ko .. dia ndak tau ID ko .. ehhh sengaja ni kan???? kann? kannn?? hehe .. jan marah aaah :pig:
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Mon Jun 16, 2008 4:04 am

Aikkkss .. kamu ni macam off-topic sudah ni??? Rolling Eyes :pig:
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Mon Jun 16, 2008 7:33 am

hot_mama wrote:
korrud wrote:
kau tau kah BB, Bini saya ini ada berforum juga tapi bukan sini lah bukan juga di SF, saya tau id dia. dia tidak tau id saya.. bulih pun kami berperang mulut bah dalam forum2 dia ikut itu. siap maki2 lagi. itu saya cakap dalam net ini, mana ada istilah laki bini. haha..


huh .. bah yalah itu di virtual world kan korrud .. jan saja terbawa2 pi baparang sampai dunia nyata .. hehe

Jaat juga ko ni sampai ko tau ID bini ko .. dia ndak tau ID ko .. ehhh sengaja ni kan???? kann? kannn?? hehe .. jan marah aaah :pig:

Haha..biasalah bah itu mama, hubby misti kana tau juga apa dia punya bini buat. klu setakat surfing utk research saya endah kisah baitu tapi takut dia surfing lain jah.. Kih kih..sampai password dia pun saya tau.. :pig: bounce
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Mon Jun 16, 2008 11:42 am

korrud wrote:
hot_mama wrote:
korrud wrote:
kau tau kah BB, Bini saya ini ada berforum juga tapi bukan sini lah bukan juga di SF, saya tau id dia. dia tidak tau id saya.. bulih pun kami berperang mulut bah dalam forum2 dia ikut itu. siap maki2 lagi. itu saya cakap dalam net ini, mana ada istilah laki bini. haha..


huh .. bah yalah itu di virtual world kan korrud .. jan saja terbawa2 pi baparang sampai dunia nyata .. hehe

Jaat juga ko ni sampai ko tau ID bini ko .. dia ndak tau ID ko .. ehhh sengaja ni kan???? kann? kannn?? hehe .. jan marah aaah :pig:

Haha..biasalah bah itu mama, hubby misti kana tau juga apa dia punya bini buat. klu setakat surfing utk research saya endah kisah baitu tapi takut dia surfing lain jah.. Kih kih..sampai password dia pun saya tau.. :pig: bounce


Huhhhhh??? sia selaku wakil kaum mama & ibu2 ingin melahirkan rasa ndak puas hati .. napa juga kalau apa bini mo buat punnnnn misti mo tau .. jadi yg laki buat ndak juga tu bini pi menyibuk kan... hehe tapi itu terpulang kepada kedua2 pasangan suami/isteri atau bf/gf itu sendiri kan ... no komen lah ... Rolling Eyes :pig:
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Fri Jul 25, 2008 7:34 am

kalo sa, sa sukung yg bekerja.. hehehehe....
sa inda buli kalo ddk d rmh ja..... so my bakal husb pn msti terima kptsn sa utk bekrja after married... hehehe...
tp x bermakna ka c lpa tgjwp rmhtgga.....fmly is still the no 1.
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Fri Jul 25, 2008 10:00 am

TonduYutung wrote:
kalo sa, sa sukung yg bekerja.. hehehehe....
sa inda buli kalo ddk d rmh ja..... so my bakal husb pn msti terima kptsn sa utk bekrja after married... hehehe...
tp x bermakna ka c lpa tgjwp rmhtgga.....fmly is still the no 1.

Kesihan molohing kita dulu dulu enda merasa pigi karaja sana opis kan Yutung, karaja sana tanaman saja kan.

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Fri Jul 25, 2008 10:06 am

Borneo wrote:
TonduYutung wrote:
kalo sa, sa sukung yg bekerja.. hehehehe....
sa inda buli kalo ddk d rmh ja..... so my bakal husb pn msti terima kptsn sa utk bekrja after married... hehehe...
tp x bermakna ka c lpa tgjwp rmhtgga.....fmly is still the no 1.

Kesihan molohing kita dulu dulu enda merasa pigi karaja sana opis kan Yutung, karaja sana tanaman saja kan.

2lah borneo, .. lain dulu lain sikarang hehehe... tp serupa jg tu.. kalo dlu zmn ninik n datuk sa, dua2 pn kerja jg .. cuma tpt ja lain.. dulu dua2 kerja d ladang.. sikarang suami isteri dua2 kerja opis..ida pn dua 2 karja sigu ka, dll.. heheehe..
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Fri Jul 25, 2008 4:32 pm

TonduYutung wrote:
Borneo wrote:
TonduYutung wrote:
kalo sa, sa sukung yg bekerja.. hehehehe....
sa inda buli kalo ddk d rmh ja..... so my bakal husb pn msti terima kptsn sa utk bekrja after married... hehehe...
tp x bermakna ka c lpa tgjwp rmhtgga.....fmly is still the no 1.

Kesihan molohing kita dulu dulu enda merasa pigi karaja sana opis kan Yutung, karaja sana tanaman saja kan.

2lah borneo, .. lain dulu lain sikarang hehehe... tp serupa jg tu.. kalo dlu zmn ninik n datuk sa, dua2 pn kerja jg .. cuma tpt ja lain.. dulu dua2 kerja d ladang.. sikarang suami isteri dua2 kerja opis..ida pn dua 2 karja sigu ka, dll.. heheehe..


Betul..kena lagi dengan suasana ekonomi sekarang ni..kalau dua2 kerja senang sikit.tidak pun isteri buat sesuatu utk tmbah pendapatan keluarga.. 9/10 rezeki tu adalah dari perniagaan..sementara 1/10 tu kalau kita makan gaji ( jadi kuli la bah tu, tapi kuli halus)..Nah , bayangkan...tapi mcm si Yutung cakap tu, memang family lebih utama..still no.1.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Mon Jul 28, 2008 4:01 am

BBmonkey wrote:
TonduYutung wrote:
Borneo wrote:
TonduYutung wrote:
kalo sa, sa sukung yg bekerja.. hehehehe....
sa inda buli kalo ddk d rmh ja..... so my bakal husb pn msti terima kptsn sa utk bekrja after married... hehehe...
tp x bermakna ka c lpa tgjwp rmhtgga.....fmly is still the no 1.

Kesihan molohing kita dulu dulu enda merasa pigi karaja sana opis kan Yutung, karaja sana tanaman saja kan.

2lah borneo, .. lain dulu lain sikarang hehehe... tp serupa jg tu.. kalo dlu zmn ninik n datuk sa, dua2 pn kerja jg .. cuma tpt ja lain.. dulu dua2 kerja d ladang.. sikarang suami isteri dua2 kerja opis..ida pn dua 2 karja sigu ka, dll.. heheehe..


Betul..kena lagi dengan suasana ekonomi sekarang ni..kalau dua2 kerja senang sikit.tidak pun isteri buat sesuatu utk tmbah pendapatan keluarga.. 9/10 rezeki tu adalah dari perniagaan..sementara 1/10 tu kalau kita makan gaji ( jadi kuli la bah tu, tapi kuli halus)..Nah , bayangkan...tapi mcm si Yutung cakap tu, memang family lebih utama..still no.1.

eya... fmily still the no 1.. cz kdg2 manusia ni kalo telampau cr duit, tia sedar yg dorg sdh ka c abai fmly dorang....di sanalah byk mslh fmly timbul.. besalah we r just human being, sllu buat kesilapan....
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Tue Jul 29, 2008 7:58 am

Borneo wrote:
TonduYutung wrote:
kalo sa, sa sukung yg bekerja.. hehehehe....
sa inda buli kalo ddk d rmh ja..... so my bakal husb pn msti terima kptsn sa utk bekrja after married... hehehe...
tp x bermakna ka c lpa tgjwp rmhtgga.....fmly is still the no 1.

Kesihan molohing kita dulu dulu enda merasa pigi karaja sana opis kan Yutung, karaja sana tanaman saja kan.

hehe ..karaja juga baitu ..tapi lain environment Razz :pig:
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Wed Jul 30, 2008 9:20 am

hot_mama wrote:
Borneo wrote:
TonduYutung wrote:
kalo sa, sa sukung yg bekerja.. hehehehe....
sa inda buli kalo ddk d rmh ja..... so my bakal husb pn msti terima kptsn sa utk bekrja after married... hehehe...
tp x bermakna ka c lpa tgjwp rmhtgga.....fmly is still the no 1.

Kesihan molohing kita dulu dulu enda merasa pigi karaja sana opis kan Yutung, karaja sana tanaman saja kan.

hehe ..karaja juga baitu ..tapi lain environment Razz :pig:

...angkol pukutarap sakapan kalau dua dua laki bini karaja sana kabun gatah kasi siap dulu itu karaja takut ada gangguan progrim progrim lain...sia tia paham oh ini masam... kasi tarang gia sama sia. scratch
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Tue Aug 12, 2008 7:25 pm

dua dua kerja pun bagus satu urang kerja pun bagus..yang penting dua dua pandai urus rumahtangga..kalau dua dua kerja isteri tidak pening pening kapala kalau barang dapur abis..buli pigi beli pakai duit sandiri..suami pun tidak paning paning mau pikir tentang duit pasal ada isteri untuk mambantu..duit gaji suami buli bikin bayar bil,ccm kereta..tapi ingat suami jangan pula ingat nak berfoya foya..kesian isteri..hihihih Smile
Back to top Go down
http://www.google.com
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Wed Aug 13, 2008 4:50 am

Pakbelalang wrote:
dua dua kerja pun bagus satu urang kerja pun bagus..yang penting dua dua pandai urus rumahtangga..kalau dua dua kerja isteri tidak pening pening kapala kalau barang dapur abis..buli pigi beli pakai duit sandiri..suami pun tidak paning paning mau pikir tentang duit pasal ada isteri untuk mambantu..duit gaji suami buli bikin bayar bil,ccm kereta..tapi ingat suami jangan pula ingat nak berfoya foya..kesian isteri..hihihih Smile

ko jg lah the best father... patut dicontohi ni... Very Happy
Back to top Go down
Pakbelalang
Regular Member
Regular Member


Male
Number of posts : 247
Age : 107
Location : sabah
Job/hobbies : kuli
Points : -12
Registration date : 2008-08-09

PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Wed Aug 13, 2008 7:23 pm

TonduYutung wrote:
Pakbelalang wrote:
dua dua kerja pun bagus satu urang kerja pun bagus..yang penting dua dua pandai urus rumahtangga..kalau dua dua kerja isteri tidak pening pening kapala kalau barang dapur abis..buli pigi beli pakai duit sandiri..suami pun tidak paning paning mau pikir tentang duit pasal ada isteri untuk mambantu..duit gaji suami buli bikin bayar bil,ccm kereta..tapi ingat suami jangan pula ingat nak berfoya foya..kesian isteri..hihihih Smile

ko jg lah the best father... patut dicontohi ni... Very Happy

eii..ahli nujumkan..sudah sia nampak dalam mangkuk sia bah..apa yang berlaku kalau sia buat tia tantu tantu...hihihi Very Happy
Back to top Go down
http://www.google.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....   Today at 1:10 am

Back to top Go down
 
Working Woman Vs Full Time Housewife/Mother ....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Shipping options for those who work full time?
» PRESTIGE SPANISH COURT HOTEL KINGSTON JAMAICA
» Lorraine Kelly to be full-time presenter of the ITV morning show
» Rhys Biggs - killed by his mother Claire Biggs & Paul Husband
» Kendall Schmidt (Big Time Rush)

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Ladies Talk-
Jump to: