SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Easy Recipe .....

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Easy Recipe .....   Thu Apr 24, 2008 3:07 am

Wah .. si Berry sudah kasi post semua resepi kepakaran dia bah... Bah sia pun ndak mo tinggal lah .. tapi sia punya resipe paaaaaling senang .. khas untuk mereka2 yg ndak pandai masak (malas) dan jarang masuk ke dapur .. (hehehe .. mcm sia lah ... Embarassed ) Anyway ...bah try aahh ..


Curry Mee ala Maggie Mee Curry

1 paket maggie mee curry
chinese mushroom
cabbage
Daging ayam ( apa2 ja pun buli.. klu mau masuk shark fin pun buli tapi ndak ngam kan resipe dia .. paling best udang lah )
Coconut Milk ...

Bah lepas tu senang ja, rebus air .. masuk kan semua bahan2 tadi.. kasi boil last baru masuk maggie mee ...

Jenggg jenng jennngg ... jadilah curry mee ... hehehehe kejap ja kan .. 5 min pun ndak sampai ...

For Non-Muslim

1 paket maggie mee flavour ayam .. masak macam di atas juga tapi campur cabbage n lap chong n luncheon meat ... wowwww!! sadapp oohhhh ... ni aku belum terpikir lagi nama dia .. Maggie Hot_mama kali kan best ..... Embarassed


Bah jan lupa mencuba aahhh .... Tryyyy!! clown
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Easy Recipe .....   Fri Apr 25, 2008 6:15 am

hot_mama wrote:
Wah .. si Berry sudah kasi post semua resepi kepakaran dia bah... Bah sia pun ndak mo tinggal lah .. tapi sia punya resipe paaaaaling senang .. khas untuk mereka2 yg ndak pandai masak (malas) dan jarang masuk ke dapur .. (hehehe .. mcm sia lah ... Embarassed ) Anyway ...bah try aahh ..


Curry Mee ala Maggie Mee Curry

1 paket maggie mee curry
chinese mushroom
cabbage
Daging ayam ( apa2 ja pun buli.. klu mau masuk shark fin pun buli tapi ndak ngam kan resipe dia .. paling best udang lah )
Coconut Milk ...

Bah lepas tu senang ja, rebus air .. masuk kan semua bahan2 tadi.. kasi boil last baru masuk maggie mee ...

Jenggg jenng jennngg ... jadilah curry mee ... hehehehe kejap ja kan .. 5 min pun ndak sampai ...

For Non-Muslim

1 paket maggie mee flavour ayam .. masak macam di atas juga tapi campur cabbage n lap chong n luncheon meat ... wowwww!! sadapp oohhhh ... ni aku belum terpikir lagi nama dia .. Maggie Hot_mama kali kan best ..... Embarassed


Bah jan lupa mencuba aahhh .... Tryyyy!! clown

takarual suda air riul sia hot_mama.

sia ada pigi kadai kaling, tiba tiba kawan sia sakap kuat lagi tu, "kasi maggi guring tulur satu!"

lapas tu dia sakap sama sia, "kau mau minta apa?"

sia sakap sama dia balik, "sia mau masam kau minta"

sakali sampai suda sia tarai makan, sadaaaap oh,. sia suka ini barang. Basketball Basketball Basketball
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Easy Recipe .....   Mon Apr 28, 2008 8:01 am

ya woorr .. sadap tu , itulah durang cakap .. mee maggie cepat di masak enak di makan .... haha betul kan? tongue :pig:
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Easy Recipe .....   Mon Apr 28, 2008 9:43 am

hot_mama wrote:
ya woorr .. sadap tu , itulah durang cakap .. mee maggie cepat di masak enak di makan .... haha betul kan? tongue :pig:

sia ingat time sia kanak-kanak, ini lagu sia suka. time mula mula maggi karual malaysia banyak pamous ini barang.
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Easy Recipe .....   Tue Jul 15, 2008 10:09 am

My Kids punya fav food!

Pancake ....

Classic Pancake

plain flour,baking powder (sikit saja aah),caster sugar, milk, egg (2 biji tontohu.. Razz ),butter ... Sia ndak pandai sukatan ,,jadi kamu pandai2 lah sukat ahh ..

So semua ingredients campur lepas tu kasi masak dia pakai butter ..heheheh sadap ... klu mo tambah sedap lagi makan sama itu honey syrup ..nyam nyam nyammm ....


senang kan ..bah selamat mencuba anak2 sekalian ... Razz :pig:
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Easy Recipe .....   Tue Jul 15, 2008 10:26 am

Buttermilk Pancakes

Water,caster sugar (klu mau pakai gula biasa pun buli juga bah ..tapi make sure tu gula hancur lah ..) bicarbonate soda,flour,buttermilk, egg (satu saja )

masak dengan cara yg sama classic pancakes ..

so cubalah ..mkn sama buah pun sedap ni :pig:
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Easy Recipe .....   Today at 6:51 am

Back to top Go down
 
Easy Recipe .....
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Mussel Soup
» Easy Dessert Recipe please?
» Microwave Milktart
» Apple tart
» Easy Care Horse Rescue Centre

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Food & Cooking-
Jump to: