SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 shalon6095 di sini!!!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon May 05, 2008 1:31 pm

lol! yeah... salam petang semua... baru ja masuk forum hari nie... Very Happy
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon May 05, 2008 3:51 pm

shalon6095 wrote:
akinabalu wrote:
Bagus shalon, saya suka dengan semangat mu tu. Saya juga ada tengok buku 'Rich Dad, Poor Dad' yang shalon perkenalkan tu. Saya pun tertarik dengan kandungan buku tersebut. Pagi ini saya berbual dengan seorang kawan dan tunjukkan kepadanya Forex yang shalon maksudkan tu dan katanya. "Inilah yang selalu saya buat dengan laptop saya tu. Inilah yang saya bawa awak masuk tu". Memang betul apa yang kawan saya katakan tu, cuma saya belum memahami banyak tentang Forex ini.Saya fikir, tepatlah tujuan forum ini dan thread ini untuk mengajak kita merenungkan dan menimbangkan mana satu jenis perniagaan online yang sesuai dan selamat untuk kita. Saya juga fikir kalau kita mau maju dalam perniagaan secara meluas, ada kebaikan kita ikut contoh Azizi Ali dan Irfan Khairi tu.

Ya, buku Rich Dad Poor Dad tu bagus aki,sia pun byk terinspirasi dr buku tu... Very Happy Very Happy Very Happy

Ba Aki, bila lagi ko memula belajar forex?... mula2 ko belajar demo dulu... utk permulaan ko trade demo 1 bulan, lepas tu aki nilai la sama ada sudah cukup atau belum...skill memorex aki Very Happy

Tapi lagi bagus kalau aki belajar sungguh2 pakai demo selama 3 bulan dulu. lol!

Aki, mungkin ramai org ckp forex nie bulih kaya capat. Tapi yg sebenarnya forex nie pun mcm bisnes atau kerja lain ba... kena usaha, kena atur perancangan, dan yg plg penting kena kawal emosi betul2..

oh ya Aki, ada sia mau tanya ko ba, apa mcm ba mau bikin website dan blog yg bagus... nda ba sia tau nie barang... Very Happy

Salam damai Aki... cheers

Senang saja bah tu shalon. Cuba kau tengok free blog di bawah thread ini. Nampak? Klik tetikus mu di sana dan ikutlah apa-apa yang terpapar di sana. Selamat mencuba.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon May 05, 2008 4:10 pm

Admin wrote:
shalon6095 wrote:
akinabalu wrote:
Bagus shalon, saya suka dengan semangat mu tu. Saya juga ada tengok buku 'Rich Dad, Poor Dad' yang shalon perkenalkan tu. Saya pun tertarik dengan kandungan buku tersebut. Pagi ini saya berbual dengan seorang kawan dan tunjukkan kepadanya Forex yang shalon maksudkan tu dan katanya. "Inilah yang selalu saya buat dengan laptop saya tu. Inilah yang saya bawa awak masuk tu". Memang betul apa yang kawan saya katakan tu, cuma saya belum memahami banyak tentang Forex ini.Saya fikir, tepatlah tujuan forum ini dan thread ini untuk mengajak kita merenungkan dan menimbangkan mana satu jenis perniagaan online yang sesuai dan selamat untuk kita. Saya juga fikir kalau kita mau maju dalam perniagaan secara meluas, ada kebaikan kita ikut contoh Azizi Ali dan Irfan Khairi tu.

Ya, buku Rich Dad Poor Dad tu bagus aki,sia pun byk terinspirasi dr buku tu... Very Happy Very Happy Very Happy

Ba Aki, bila lagi ko memula belajar forex?... mula2 ko belajar demo dulu... utk permulaan ko trade demo 1 bulan, lepas tu aki nilai la sama ada sudah cukup atau belum...skill memorex aki Very Happy

Tapi lagi bagus kalau aki belajar sungguh2 pakai demo selama 3 bulan dulu. lol!

Aki, mungkin ramai org ckp forex nie bulih kaya capat. Tapi yg sebenarnya forex nie pun mcm bisnes atau kerja lain ba... kena usaha, kena atur perancangan, dan yg plg penting kena kawal emosi betul2..

oh ya Aki, ada sia mau tanya ko ba, apa mcm ba mau bikin website dan blog yg bagus... nda ba sia tau nie barang... Very Happy

Salam damai Aki... cheers

Senang saja bah tu shalon. Cuba kau tengok free blog di bawah thread ini. Nampak? Klik tetikus mu di sana dan ikutlah apa-apa yang terpapar di sana. Selamat mencuba.

oh terima kasih Admin... Very Happy
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon May 05, 2008 4:14 pm

Mungkin kau terinspirasi dengan Tun M yang membuka blognya tu shalon? Very Happy
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon May 05, 2008 4:19 pm

Admin wrote:
Mungkin kau terinspirasi dengan Tun M yang membuka blognya tu shalon? Very Happy
Very Happy Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon May 05, 2008 4:22 pm

alphawaves wrote:
Admin wrote:
Mungkin kau terinspirasi dengan Tun M yang membuka blognya tu shalon? Very Happy
Very Happy Very Happy

Lepas ni kau kena rajin-rajin jawab komen daripada mana-mana pihak shalon. Very Happy
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon May 05, 2008 4:24 pm

Admin wrote:
Mungkin kau terinspirasi dengan Tun M yang membuka blognya tu shalon? Very Happy

Hai admin, nda la ... bukan pasal Tun M yg buat sia suka blog tapi tu ceta org2 yg cakap blog nie kalau pandai, boleh buat bisnes... Tapi buat masa nie sia suka ni blog sbb sia dpt luahkan apa yg sia pikir,... so sia bulih baca apa yg sia buat dan juga bulih di baca oleh org lain... tapi sia ni suka belajar benda2 yg sia nda tahu ba.. tapi ikut juga la minat sia... Very Happy
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon May 05, 2008 4:26 pm

Admin wrote:
alphawaves wrote:
Admin wrote:
Mungkin kau terinspirasi dengan Tun M yang membuka blognya tu shalon? Very Happy
Very Happy Very Happy

Lepas ni kau kena rajin-rajin jawab komen daripada mana-mana pihak shalon. Very Happy

Hehehe mcm menakutkan ja tu admin... lol!
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon May 05, 2008 4:27 pm

Baguslah shalon. Saya ada seorang kawan yang memang dari dulu giat blogging. Err, apa kata shalon buka thread di ruang Blogging? Terlupa pula saya.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon May 05, 2008 4:32 pm

Admin wrote:
Baguslah shalon. Saya ada seorang kawan yang memang dari dulu giat blogging. Err, apa kata shalon buka thread di ruang Blogging? Terlupa pula saya.

Mcm ada tu sia masuk d ruang blogging... Very Happy ba nanti sia masuk sana... Laughing
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon May 05, 2008 4:34 pm

Hai admin, boleh ko tambah bahagian forex ka? sia mau kasi masuk semua topik tentang forex... lol!

Nanti sia susun sendiri dr A sampai Z tentang forex. Very Happy

Kalau boleh la... rabbit
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Tue May 06, 2008 2:31 am

Pagi ni saya bangun saja baca news eko ... Very Happy
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Tue May 06, 2008 11:51 am

Hai Shalon .. napa aku log in kelmarin ndak nampak ko pun ? Ko masih cuti2 malaysia ka ? hehe ... Wink :pig:
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Tue May 06, 2008 4:36 pm

hot_mama wrote:
Hai Shalon .. napa aku log in kelmarin ndak nampak ko pun ? Ko masih cuti2 malaysia ka ? hehe ... Wink :pig:

Pssst.....dia sibuk kira untung Forex dia bah tu hot_mama.
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Tue May 06, 2008 5:22 pm

hot_mama wrote:
Hai Shalon .. napa aku log in kelmarin ndak nampak ko pun ? Ko masih cuti2 malaysia ka ? hehe ... Wink :pig:

tak... sia nda ada masa online di opis ba... sibuk kunun... malam ja online... tu pun dekat2 jam 10pm... sbb duluan dulu mengadap forex... lol!
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Tue May 06, 2008 5:24 pm

Borneo wrote:
hot_mama wrote:
Hai Shalon .. napa aku log in kelmarin ndak nampak ko pun ? Ko masih cuti2 malaysia ka ? hehe ... Wink :pig:

Pssst.....dia sibuk kira untung Forex dia bah tu hot_mama.

hehehe sibuk mempelajari market ba borneo... Very Happy
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Tue May 06, 2008 5:26 pm

Malam nie sia sibuk baca news ja... news eko... Very Happy ... FXCM pun da lancarkan MT4... minimum deposit usd2k...
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Wed May 07, 2008 6:45 am

Lon .. lama sudah sia dengar bah pasal ni forex2 ni .. tapi dulu sia ndak minat , Lagipun sia konpius & doubt juga bah ni barang. Pasal banyak urg bilang bikin kaya .. tapi sia tinguk kenapa ndak ramai urang ikut .. betul kah ndak tu ...? ada lagi urg bilang tambirang saja tu ... Rolling Eyes

Bah sia rasa salah tampat sudah kita ni kan.. Laughing :pig:
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Wed May 07, 2008 7:07 am

alien inda tambirang tu hotmama, ada suda yg kaya psal memorex ni..yg pnting sampin urg bilang...klu ada masa sia pun mo blajar2 ni forex..tguk dulu la...kna cari masa yg ngam dulu hehe... Basketball Basketball
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Fri May 09, 2008 2:02 pm

hot_mama wrote:
Lon .. lama sudah sia dengar bah pasal ni forex2 ni .. tapi dulu sia ndak minat , Lagipun sia konpius & doubt juga bah ni barang. Pasal banyak urg bilang bikin kaya .. tapi sia tinguk kenapa ndak ramai urang ikut .. betul kah ndak tu ...? ada lagi urg bilang tambirang saja tu ... Rolling Eyes

Bah sia rasa salah tampat sudah kita ni kan.. Laughing :pig:

hai hotmama, sori lambat balas ... sibuk sia ni yg 2 ari... ok, forex nie mimang bulih kaya tapi bukan terus2 la, mcm bisnes lain juga ba...perlu usaha juga...

kenapa nda ramai ikut? sebab 1, MINAT... kalau nda minat mimang tak boleh buat pun. Very Happy

sebab ke 2, org pikir labur ari nie esok jadi jutawan... Laughing

sia pikir sabab ke 3 org tak memorex ialah susah mo belajar kali rabbit

tambirang??? Like a Star @ heaven masam nda ada kaitan tu...hehehehe

cheers cheers cheers
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Fri May 09, 2008 2:08 pm

blueberry wrote:
alien inda tambirang tu hotmama, ada suda yg kaya psal memorex ni..yg pnting sampin urg bilang...klu ada masa sia pun mo blajar2 ni forex..tguk dulu la...kna cari masa yg ngam dulu hehe... Basketball Basketball

hai berry...betul tu utk kita buat forex atau bisnes lain pun kita kena rancang betul2 masa yg ngammm lol!
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Fri May 09, 2008 2:11 pm

sibuk betul sia 2 ari ni, sia tengah cari2 broker yg boleh deposit dan withdraw guna debit card. Very Happy
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Fri May 09, 2008 2:18 pm

sibuk betul sia 2 ari ni, sia tengah cari2 broker yg boleh deposit dan withdraw guna debit card. Very Happy
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Fri May 09, 2008 4:43 pm

YES... INI POST SIA YG KE 200 MALAM INI...HEHEHE
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Sat May 10, 2008 5:30 am

Selamat SBF, hari ini tak bz... Jalan2 saja la di Bandar... hehehe Very Happy
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Today at 9:29 pm

Back to top Go down
 
shalon6095 di sini!!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: