SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 shalon6095 di sini!!!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next
AuthorMessage
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Thu Apr 24, 2008 5:45 pm

shalon6095 wrote:
alphawaves wrote:
shalon6095 wrote:
alphawaves wrote:
ko ni mesti salah seorang yg aktif di sf juga bah ni kan.. klu tidak macam mana ko tau saya ini anti butul sama pti.. Very Happy

sia join masih baru ba sini sf ni... belum lagi sia baca semua post di sf nie... memang ni PATI masalah betul sama sabah nie...

ada satu lagi bah sf..bulih di katakan kami semua yg ada sini memang berasal dari sana. sampai saya kena tandang pasal bergaduh gara2 ini pti lah. moderator sana tidak suka kami sebut2 pasal pti bugis ini.

alpha... ko kerja penguatkuasa ka? yg tangkap2 pati tu... Very Happy

bukan lah, cuma mungkin kesedaran saya amat tinggi mengenai kesan jangka panjang seandainya pati ini di biarkan terus tumbuh macam cendawan di sabah.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Thu Apr 24, 2008 5:54 pm

alphawaves wrote:
shalon6095 wrote:
alphawaves wrote:
shalon6095 wrote:
alphawaves wrote:
ko ni mesti salah seorang yg aktif di sf juga bah ni kan.. klu tidak macam mana ko tau saya ini anti butul sama pti.. Very Happy

sia join masih baru ba sini sf ni... belum lagi sia baca semua post di sf nie... memang ni PATI masalah betul sama sabah nie...

ada satu lagi bah sf..bulih di katakan kami semua yg ada sini memang berasal dari sana. sampai saya kena tandang pasal bergaduh gara2 ini pti lah. moderator sana tidak suka kami sebut2 pasal pti bugis ini.

alpha... ko kerja penguatkuasa ka? yg tangkap2 pati tu... Very Happy

bukan lah, cuma mungkin kesedaran saya amat tinggi mengenai kesan jangka panjang seandainya pati ini di biarkan terus tumbuh macam cendawan di sabah.

alpha, bukan senang ni kalau org KDM nda bersatu utk menghalang pati2 nie ... sia pikir akan dtg org KDM yg jadi pati di sabah nie...
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Fri Apr 25, 2008 2:10 am

salamat pagi semua...

sentuhan kejayaan pagi ini...

DIA YANG MEMBUAT ANDA MARAH MENGUASAI ANDA
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Fri Apr 25, 2008 3:37 am

shalon6095 wrote:
salamat pagi semua...

sentuhan kejayaan pagi ini...

DIA YANG MEMBUAT ANDA MARAH MENGUASAI ANDA



Morning Shalon .. jan heran aku online terussssss .. dari pagi sampai kebila2 jaa .... Laughing :pig:
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Fri Apr 25, 2008 3:38 am

alphawaves wrote:
shalon6095 wrote:
alphawaves wrote:
ko ni mesti salah seorang yg aktif di sf juga bah ni kan.. klu tidak macam mana ko tau saya ini anti butul sama pti.. Very Happy

sia join masih baru ba sini sf ni... belum lagi sia baca semua post di sf nie... memang ni PATI masalah betul sama sabah nie...

ada satu lagi bah sf..bulih di katakan kami semua yg ada sini memang berasal dari sana. sampai saya kena tandang pasal bergaduh gara2 ini pti lah. moderator sana tidak suka kami sebut2 pasal pti bugis ini.


Ya lorr ... ada lagi bah sia kasi ko tu lagu tie a yellow ribbon round the old oak tree .. hehehe... tapi ko sudah jalan Crying or Very sad ada ko pi tinguk ka alpha di sblah sana ? Rolling Eyes :pig:
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Fri Apr 25, 2008 6:52 am

hot mama... mimang betul2 online terus ko nie... hehehhe Very Happy
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon Apr 28, 2008 5:28 am

shalon6095 wrote:
hot mama... mimang betul2 online terus ko nie... hehehhe Very Happy


Hehehehe.. kendapatan ! Razz :pig: ...

Anywa .. good day shalon! (apa ba gia tu numbur di belakang tu.. numbur karita ko ka atau numbur rumah ko? heheheheh)
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon Apr 28, 2008 5:49 am

hot_mama wrote:
Alllooo Shalon .. sia pun baru masuk sini ni .. kawan sia yg bawa , hehehehe Very Happy

Selamat datang juga kepada hot_mama ke SBF. Ramailah kawan-kawan hot_mama yang akan ikut ke sini ni. Make yourself feel comfortable here and share your original ideas with us here positively.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon Apr 28, 2008 1:49 pm

hai selamat petang semua, sibuk la sepanjang minggu nie... nie pn baru sakarang dpt masuk forum... Very Happy
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon Apr 28, 2008 4:00 pm

Masih berkempen ke shalon?
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Mon Apr 28, 2008 6:36 pm

akinabalu wrote:
Masih berkempen ke shalon?

heheheh aki, sia bukan urg politik ba... Very Happy
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Tue Apr 29, 2008 7:07 pm

malam2 baru sia dpt masuk nie sbf...tu pun lepas sia trading forex bru la sia masuk...nampaknya masih lagi 40 ahli sbf nie...blm betambah urg... Very Happy
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Tue Apr 29, 2008 7:31 pm

ini adalah post sia yg ke-100 malam ini...........yeahhhhhhhhhhhhhhhh Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
Junkers 109
Newbie
Newbie


Number of posts : 48
Points : 15
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Wed Apr 30, 2008 4:57 am

pakabar Shalon, Slamat Datang cyclops
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Wed Apr 30, 2008 11:24 am

shalon6095 wrote:
ini adalah post sia yg ke-100 malam ini...........yeahhhhhhhhhhhhhhhh Very Happy Very Happy Very Happy


Wah .. yang ke 100? itu sudah cukup baaguusss .. teruskan usaha anda .. yeehh yeehhh ...

sia baru brapa ni .. yang ke 60 ... kasian kan ?? Mad :pig:
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Wed Apr 30, 2008 12:38 pm

Junkers 109 wrote:
pakabar Shalon, Slamat Datang cyclops

junker, sia sihat aja ba ini... salamat datang jg utk ko junker.... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Wed Apr 30, 2008 12:39 pm

hot_mama wrote:
shalon6095 wrote:
ini adalah post sia yg ke-100 malam ini...........yeahhhhhhhhhhhhhhhh Very Happy Very Happy Very Happy


Wah .. yang ke 100? itu sudah cukup baaguusss .. teruskan usaha anda .. yeehh yeehhh ...

sia baru brapa ni .. yang ke 60 ... kasian kan ?? Mad :pig:

online terus ba hot mama... bila lagi mau tunjuk keeHOTaaan mu...kekekekke Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Wed Apr 30, 2008 3:29 pm

esok cuti...memorex terus sia malam nie...kekekeke Very Happy
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Wed Apr 30, 2008 5:03 pm

Banyak sudah pula post kau ni shalon. Baguslah tu kerana rajin berkongsi dengan kami di sini. Saya pun minat juga dengan Forex ni.
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Wed Apr 30, 2008 5:45 pm

akinabalu wrote:
Banyak sudah pula post kau ni shalon. Baguslah tu kerana rajin berkongsi dengan kami di sini. Saya pun minat juga dengan Forex ni.

hai aki, sia da closed semua order forex sia tadi... sia da capai target utk minggu nie... jadi khamis dan jumaat sia nda trading. minggu dpn bru trading forex lagi... Very Happy Very Happy Very Happy

aki, kalo ko minat memorex, ko download ja ebook di blog sia...

kalau ada apa2 nda paham tanya ja...

kita kongsi2 ilmu ba... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Wed Apr 30, 2008 5:47 pm

Saya ada cuba download ebook tu tapi mungkin saya tidak pandai atau silap tekan. Akan saya cuba lagi untuk mengetahui lebih lanjut.
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Wed Apr 30, 2008 5:50 pm

sia pn nda sadar yg sia post da byk...bgs ba di sini SBF... mcm ruma sendiri... Smile
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Thu May 01, 2008 1:36 pm

ari nie cuti2 malaysia saja... lol!
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Fri May 02, 2008 4:58 am

Bagus shalon, saya suka dengan semangat mu tu. Saya juga ada tengok buku 'Rich Dad, Poor Dad' yang shalon perkenalkan tu. Saya pun tertarik dengan kandungan buku tersebut. Pagi ini saya berbual dengan seorang kawan dan tunjukkan kepadanya Forex yang shalon maksudkan tu dan katanya. "Inilah yang selalu saya buat dengan laptop saya tu. Inilah yang saya bawa awak masuk tu". Memang betul apa yang kawan saya katakan tu, cuma saya belum memahami banyak tentang Forex ini.Saya fikir, tepatlah tujuan forum ini dan thread ini untuk mengajak kita merenungkan dan menimbangkan mana satu jenis perniagaan online yang sesuai dan selamat untuk kita. Saya juga fikir kalau kita mau maju dalam perniagaan secara meluas, ada kebaikan kita ikut contoh Azizi Ali dan Irfan Khairi tu.
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Sat May 03, 2008 6:22 am

akinabalu wrote:
Bagus shalon, saya suka dengan semangat mu tu. Saya juga ada tengok buku 'Rich Dad, Poor Dad' yang shalon perkenalkan tu. Saya pun tertarik dengan kandungan buku tersebut. Pagi ini saya berbual dengan seorang kawan dan tunjukkan kepadanya Forex yang shalon maksudkan tu dan katanya. "Inilah yang selalu saya buat dengan laptop saya tu. Inilah yang saya bawa awak masuk tu". Memang betul apa yang kawan saya katakan tu, cuma saya belum memahami banyak tentang Forex ini.Saya fikir, tepatlah tujuan forum ini dan thread ini untuk mengajak kita merenungkan dan menimbangkan mana satu jenis perniagaan online yang sesuai dan selamat untuk kita. Saya juga fikir kalau kita mau maju dalam perniagaan secara meluas, ada kebaikan kita ikut contoh Azizi Ali dan Irfan Khairi tu.

Ya, buku Rich Dad Poor Dad tu bagus aki,sia pun byk terinspirasi dr buku tu... Very Happy Very Happy Very Happy

Ba Aki, bila lagi ko memula belajar forex?... mula2 ko belajar demo dulu... utk permulaan ko trade demo 1 bulan, lepas tu aki nilai la sama ada sudah cukup atau belum...skill memorex aki Very Happy

Tapi lagi bagus kalau aki belajar sungguh2 pakai demo selama 3 bulan dulu. lol!

Aki, mungkin ramai org ckp forex nie bulih kaya capat. Tapi yg sebenarnya forex nie pun mcm bisnes atau kerja lain ba... kena usaha, kena atur perancangan, dan yg plg penting kena kawal emosi betul2..

oh ya Aki, ada sia mau tanya ko ba, apa mcm ba mau bikin website dan blog yg bagus... nda ba sia tau nie barang... Very Happy

Salam damai Aki... cheers
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: shalon6095 di sini!!!   Today at 1:28 pm

Back to top Go down
 
shalon6095 di sini!!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 7Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: