SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Resort-Resort di Sabah

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Resort-Resort di Sabah   Fri Apr 18, 2008 5:03 pm

Marilah kita senaraikan resort-resort di negeri Sabah ini yang kita tahu supaya boleh dilawati jika menarik dan memenuhi citarasa kita. Sebaiknya kita link laman web resortnya ( jika ada laman web ) dan post gambarnya untuk lebih jelas lagi.
Back to top Go down
bugsbunnysabah
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 21
Age : 28
Location : api api
Job/hobbies : karaja sandirih
Points : 1
Registration date : 2008-06-16

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Mon Jun 16, 2008 6:04 pm

Tiada yang berminat kah ini? Very Happy
Back to top Go down
bugsbunnysabah
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 21
Age : 28
Location : api api
Job/hobbies : karaja sandirih
Points : 1
Registration date : 2008-06-16

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Mon Jun 16, 2008 6:07 pm

Ini link Perkasa Hotel di Kundasang:

http://www.borneo-online.com.my/perkasahotel/phmk.htm

Sejuk waktu malam.
Back to top Go down
bugsbunnysabah
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 21
Age : 28
Location : api api
Job/hobbies : karaja sandirih
Points : 1
Registration date : 2008-06-16

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Mon Jun 16, 2008 6:08 pm

Apa nama resort terbaru di Kudat tu? Very Happy
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Mon Jul 07, 2008 7:06 pm

bugsbunnysabah wrote:
Apa nama resort terbaru di Kudat tu? Very Happy

ada urang kudat kaini sini? apa gia nama itu tampat resort baru? rabbit bounce
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 103
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Tue Jul 08, 2008 12:21 pm

siapa buleh kasi tau macam mana mo booking bilik di rose cabin..berapa sewa satu malam, apa facilities dia..berapa jauh dari pusat bandar?
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Wed Jul 09, 2008 3:39 am

BB boleh cuba browse sini untuk maklumat resort tersebut:

http://www.marimari.com/hotel/malaysia/kinabalurose/index.html


Selamat mencuba!

( Apa gia laman web Pertanian Lagud Sebrang Tenom tu? ) Laughing

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
princess
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 12
Points : 0
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Fri Jul 25, 2008 8:48 am

ba....sini sia tambahlah resort d sabah..mungkin urang bulum tau...dan bulum pamos...Mengalum Resort..http://www.mengalumresort.com sunny
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Fri Jul 25, 2008 9:51 am

Welcome back Pretty Zienta...ooppss princess. Very Happy

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
princess
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 12
Points : 0
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Tue Aug 05, 2008 5:21 pm

Borneo wrote:
Welcome back Pretty Zienta...ooppss princess. Very Happy

Very Happy Very Happy tq verimas...borneo...lama sia x singgah ohh...hehehehhe
Back to top Go down
princess
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 12
Points : 0
Registration date : 2008-04-28

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Tue Aug 05, 2008 5:23 pm

bugsbunnysabah wrote:
Apa nama resort terbaru di Kudat tu? Very Happy

ni resort kali yg ko maksudkan ni kann bugsbunnysabah....Riviera Kudat
Back to top Go down
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Tue Aug 05, 2008 5:46 pm

princess wrote:
bugsbunnysabah wrote:
Apa nama resort terbaru di Kudat tu? Very Happy

ni resort kali yg ko maksudkan ni kann bugsbunnysabah....Riviera Kudat

Cantik resort ni.
Back to top Go down
mamat53
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 165
Points : 21
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Tue Aug 05, 2008 5:52 pm

Ini link tentang Riviera Kudat:

http://sabahheaven.blogspot.com/2008/05/re-kudat-riviera-villas-in-most.html
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Thu Aug 07, 2008 9:13 am

princess wrote:
Borneo wrote:
Welcome back Pretty Zienta...ooppss princess. Very Happy

Very Happy Very Happy tq verimas...borneo...lama sia x singgah ohh...hehehehhe

Singgah-singgahlah bah sini princess bagi pandangan kah atau komen-komen kio. Laughing

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Fri Aug 08, 2008 3:20 am

Siapa pernah pigi tu Kasih Sayang Resort & Spa ...(Sia pun ndak tau ada spa ka tidak tapi nama dia gitu lah ..) I almooooooossttt reach there ..tapi belum pigi lagi ..baru half way jalan lah hehehe ...



Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Fri Aug 08, 2008 3:27 am

Di mana ni Kasih Sayang Resort hot_mama? Wah, saya baru hari ni tahu ini tempat. Dekat ke?
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Fri Aug 08, 2008 4:38 am

Admin wrote:
Di mana ni Kasih Sayang Resort hot_mama? Wah, saya baru hari ni tahu ini tempat. Dekat ke?


Di Kionsom Inanam .. sebelum ko sampai tu Air Terjun Kionsom kan ada tu simpang masuk ..ada signboard sebelah kiri ..Jauh dia dari simpang kan abt 5km ja ..Tapi sia kasi tau ko awal2 lah ..misti pakai 4wd baru buli sampai ..pasal naik bukit kan sudah tu curam betul bah bukit dia tu ... lagipun jalan dia kan ndak bagus bah banyak lubang ..klu hujan kan jln dia licin lah lagipun ngam2 untuk satu kereta saja .. mula2 kami jln kan sia rasa macam salah sja bah ..jadi sia tanya si Hot_papa betul kah ni ..? dia bilang ya ... hehe tapi half way kami pusing balik pasal hujan kuat & jln licin ... lagipun tinggi bah kasian kereta kami yg buruk tu .. lain kali lah ..nanti sia ambil gambar ya
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 103
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Fri Aug 08, 2008 4:42 am

hot_mama wrote:
Admin wrote:
Di mana ni Kasih Sayang Resort hot_mama? Wah, saya baru hari ni tahu ini tempat. Dekat ke?


Di Kionsom Inanam .. sebelum ko sampai tu Air Terjun Kionsom kan ada tu simpang masuk ..ada signboard sebelah kiri ..Jauh dia dari simpang kan abt 5km ja ..Tapi sia kasi tau ko awal2 lah ..misti pakai 4wd baru buli sampai ..pasal naik bukit kan sudah tu curam betul bah bukit dia tu ... lagipun jalan dia kan ndak bagus bah banyak lubang ..klu hujan kan jln dia licin lah lagipun ngam2 untuk satu kereta saja .. mula2 kami jln kan sia rasa macam salah sja bah ..jadi sia tanya si Hot_papa betul kah ni ..? dia bilang ya ... hehe tapi half way kami pusing balik pasal hujan kuat & jln licin ... lagipun tinggi bah kasian kereta kami yg buruk tu .. lain kali lah ..nanti sia ambil gambar ya

jangan ko cakap macam tu bah mama..kalau kereta ko buruk nda mungkin ko berani bawa kereta p sana. cumaa, ko kalah sama keadaan cuaca jak tu..sia pun mo p sana la..dekat ja tu..hehhe
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Fri Aug 08, 2008 11:57 am

Ooooo...saya selalu pigi sana air terjun hot_mama. Cuma tidak pigi itu simpang yg hot-mama kasi tau. Ok, no problem, I'll try to make it to Kasih Sayang.

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Sun Aug 31, 2008 5:21 am

Saya mau pigi ini Kasih Sayang.

_________________
Read this before successfully posting:
http://sabah.forumotion.com/faq.htm
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Resort-Resort di Sabah   Today at 2:03 pm

Back to top Go down
 
Resort-Resort di Sabah
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Estrela da Luz Resort Hotel
» Maddie Cops To Start Digging Up Resort - Daily Mirror
» Amy Fitzpatrick
» Mark Warner/Ocean Club Staff Statements
» Family related article re the mccanns

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Travel & living-
Jump to: