SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 SBF CHATBOX

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: SBF CHATBOX   Fri Apr 18, 2008 7:01 am

Mungkin forumers tak perasan yang SBF ini mempunyai kemudahan CHATBOX yang terletak di bawah menu index forum ini. Ahli-ahli SBF sebenarnya boleh chatting menggunakan kemudahan tersebut.

Saya berikan contoh:

Pada masa yang sama user aktif misalnya bonging, blueberry, alphawaves, akinabalu dll, sebenarnya boleh join di CHATBOX dan berbual-bual menggunakan CHATBOX seperti kemudahan MIRC dll.


Selamat mencuba.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Fri Apr 18, 2008 8:45 am

Admin wrote:
Mungkin forumers tak perasan yang SBF ini mempunyai kemudahan CHATBOX yang terletak di bawah menu index forum ini. Ahli-ahli SBF sebenarnya boleh chatting menggunakan kemudahan tersebut.

Saya berikan contoh:

Pada masa yang sama user aktif misalnya bonging, blueberry, alphawaves, akinabalu dll, sebenarnya boleh join di CHATBOX dan berbual-bual menggunakan CHATBOX seperti kemudahan MIRC dll.


Selamat mencuba.

iya kah mr admin..macam mana kami tidak perasaan selama ini. bah apa2 hal pun terima kasih banyakk mr admin. banyak betul facilities dlm SBF ini.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Fri Apr 18, 2008 9:59 am

Ok, saya dah nampakkan CHATBOX tersebut. Harap dapat gunakannya dengan berfaedah.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Sat May 10, 2008 9:39 am


<H1>IWSS Security Event (smtp_routing_pr)


</H1>Access to this URL is currently restricted due to a blocking rule.

URL: http://sabah.forumotion.com/chatbox_mod/messenger_view.forum
Rule: Block URLs of type Administrator-defined
If you feel you have reached this message in error, please contact your network

SAYA TAK DAPAT MASUK CHAT BOX SORRY.. ADA ERROR BLOCKING...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Sun May 11, 2008 12:52 pm

bushido wrote:

IWSS Security Event (smtp_routing_pr)




Access to this URL is currently restricted due to a blocking rule.

URL: http://sabah.forumotion.com/chatbox_mod/messenger_view.forum
Rule: Block URLs of type Administrator-defined
If you feel you have reached this message in error, please contact your network

SAYA TAK DAPAT MASUK CHAT BOX SORRY.. ADA ERROR BLOCKING...

Guna akaun streamyx personal atau akaun organisasi bush? Ada organisasi yang disable kemudahan tu. Cuba periksa setting. Laughing
Back to top Go down
frOst_und3rgrOuNd
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 105
Age : 29
Location : Somewhere I Belong !!
Job/hobbies : Nda tahu
Points : 15
Registration date : 2008-05-16

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Fri May 16, 2008 1:50 pm

Bos mana gia Chatbox ni ... nda nampak pun Shocked
Buta kali sa ni kan
Back to top Go down
http://www.sabahforumer.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Fri May 16, 2008 6:00 pm

frOst_und3rgrOuNd wrote:
Bos mana gia Chatbox ni ... nda nampak pun Shocked
Buta kali sa ni kan

Ada bah di bawah forum ni frost. Cuba tengok betul-betul.
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Fri May 16, 2008 6:01 pm

[quote="akinabalu"]
frOst_und3rgrOuNd wrote:
Bos mana gia Chatbox ni ... nda nampak pun Shocked
Buta kali sa ni kan

Ada bah di bawah forum ni frost. Cuba tengok betul-betul di portal SBF. Cubalah.
Back to top Go down
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Wed May 21, 2008 11:07 am

Borneo wrote:
bushido wrote:

IWSS Security Event (smtp_routing_pr)




Access to this URL is currently restricted due to a blocking rule.

URL: http://sabah.forumotion.com/chatbox_mod/messenger_view.forum
Rule: Block URLs of type Administrator-defined
If you feel you have reached this message in error, please contact your network

SAYA TAK DAPAT MASUK CHAT BOX SORRY.. ADA ERROR BLOCKING...

Guna akaun streamyx personal atau akaun organisasi bush? Ada organisasi yang disable kemudahan tu. Cuba periksa setting. Laughing

he he disable bah tu... aku tak tau macam mana nak eable tu bos. macam mana tu ahh? mau java software kali ni?
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Thu May 22, 2008 6:58 am

Dalam menu chatbox, klik login>taip apa yang mahu dichat>send

Cuba lagi ya bushido.
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Fri May 30, 2008 7:21 am

Bulih kasih besar sikit kah tempat taip mesej tu mr.admin, terlampau kecil tidak sempat mau edit kadang2 tu. tq.
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Fri May 30, 2008 9:56 am

Memang default setting oleh phpbb 3 sudah tu korrud. Anyway, saya cuba tengok mana-mana yg patut diubah.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Tue Jun 03, 2008 8:36 am

mari kita pakai chatbox... Very Happy
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Tue Jun 03, 2008 8:51 am

Kita dua dan tiga sama bush bah sikarang ni shalon. Very Happy
Back to top Go down
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Fri Jul 18, 2008 4:16 pm

mana suda chatbox dia ni? sia selalu sendiri sendiri bila masuk ni forum..si pukutarap sibuk ngan gatah dia..mana dia peduli sia lagi.
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Tue Sep 02, 2008 7:52 pm

mana chat box ni..tak nampak pun...huhu
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Tue Sep 02, 2008 7:55 pm

Ada tu dulu tapi dah tak diaktifkan. Kalau ramai permintaan kita akan aktifkan juga.
Back to top Go down
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Tue Sep 02, 2008 8:12 pm

ya bah...mana chat box..tak nmpak pun
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Tue Sep 02, 2008 8:13 pm

Bagus bah kalau ada chatbox ni kan Jag...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Tue Sep 02, 2008 8:15 pm

Saya pun sokong kalau ada chatbox.
Back to top Go down
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Tue Sep 02, 2008 8:22 pm

ya..bagi aku ni lau ada chat box boleh buang spammer dalam pose...huhu
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
Monkey
SBF Advisor
SBF Advisor


Male
Number of posts : 1370
Age : 104
Location : ..
Job/hobbies : ..
Points : -47
Registration date : 2008-06-03

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Tue Sep 02, 2008 8:23 pm

Nahh..tuan admin...sila pertimbangkan...
Back to top Go down
http://jiwang.la/ratu17
skyjetj
Regular Member
Regular Member


Number of posts : 185
Points : 18
Registration date : 2008-05-22

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Tue Sep 02, 2008 8:39 pm

jaguar wrote:
ya..bagi aku ni lau ada chat box boleh buang spammer dalam pose...huhu

Suntuhnya? Very Happy
Back to top Go down
jaguar
Newbie
Newbie


Male
Number of posts : 29
Age : 33
Location : Run-now,kk,Brunai
Job/hobbies : macam-macam ada
Points : 0
Registration date : 2008-09-02

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Wed Sep 03, 2008 6:29 am

biar kita post yang ada isi...bukan sekadar nak up post....hehehe
nak ceta2 dalam chat box....kurangkan spammer dalam post barulah mantap....
Back to top Go down
http://www.sioloon.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Wed Sep 03, 2008 9:07 am

Chatbox telah diaktifkan semula hari ini jam 2.07 petang ni. Gunakanlah kemudahan ini dengan sebaiknya. tq
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: SBF CHATBOX   Today at 1:31 pm

Back to top Go down
 
SBF CHATBOX
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» The Chatbox
» Chatbox CSS Stylesheet
» change chatbox name
» Chatbox CSS Code
» Chatbox auto Login

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Bincang Maklumbalas dan Pertanyaan Mengenai Sabah Borneo Forum-
Jump to: