SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Views Online

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Views Online   Wed Apr 16, 2008 2:29 pm

bahhh..aramai ti..baru saya nampak ada viewsonline..sekarang sudah tidak bulih tipu lagi lokasi kita di mana..bagus mr mod. memang satu kerja yg kreatif. klu buat satu perbanding bah kan aki, tempat yg selalu kita pigi itu (SF) memang tidak bulih lawan ini SBF oohh.. tinguk nanti semua forumers sana misti pigi sini punya. Very Happy Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Views Online   Wed Apr 16, 2008 2:33 pm

Yakan alphawaves. Saya pun baru perasan property ni ( viewsonline ). Tak perasan pun dari tadi. Smile
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Views Online   Wed Apr 16, 2008 2:34 pm

akinabalu wrote:
Yakan alphawaves. Saya pun baru perasan property ni ( viewsonline ). Tak perasan pun dari tadi. Smile
hehe..jadi agak2 ko di mana dalam peta tu aki? Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Views Online   Thu Apr 17, 2008 5:50 pm

alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
Yakan alphawaves. Saya pun baru perasan property ni ( viewsonline ). Tak perasan pun dari tadi. Smile
hehe..jadi agak2 ko di mana dalam peta tu aki? Very Happy

Baru saya mahir tentang viewsonline ni alphawaves. Rupanya kau di Semenanjung alphawaves. Saya ingat kau di Sabah. Baguslah property ini, kita boleh kesan kawan online kita. Yang best lagi ialah ia guna direct ( Google Earth? ) untuk fokus tempat dan user online. Bestlah.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Views Online   Thu Apr 17, 2008 5:58 pm

akinabalu wrote:
alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
Yakan alphawaves. Saya pun baru perasan property ni ( viewsonline ). Tak perasan pun dari tadi. Smile
hehe..jadi agak2 ko di mana dalam peta tu aki? Very Happy

Baru saya mahir tentang viewsonline ni alphawaves. Rupanya kau di Semenanjung alphawaves. Saya ingat kau di Sabah. Baguslah property ini, kita boleh kesan kawan online kita. Yang best lagi ialah ia guna direct ( Google Earth? ) untuk fokus tempat dan user online. Bestlah.
haha aki, saya ingat kau sudah pandai semalam. ada satu lagi di us kan aki, saya ingat siapa lah itu..rupa2nya itu kita punya server lah sana. tapi saya sudah check saya punya lokasi semalam bagaimana pun petunjuk dalam google map tu tidak berapa tepat.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Views Online   Thu Apr 17, 2008 6:06 pm

alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
Yakan alphawaves. Saya pun baru perasan property ni ( viewsonline ). Tak perasan pun dari tadi. Smile
hehe..jadi agak2 ko di mana dalam peta tu aki? Very Happy

Baru saya mahir tentang viewsonline ni alphawaves. Rupanya kau di Semenanjung alphawaves. Saya ingat kau di Sabah. Baguslah property ini, kita boleh kesan kawan online kita. Yang best lagi ialah ia guna direct ( Google Earth? ) untuk fokus tempat dan user online. Bestlah.
haha aki, saya ingat kau sudah pandai semalam. ada satu lagi di us kan aki, saya ingat siapa lah itu..rupa2nya itu kita punya server lah sana. tapi saya sudah check saya punya lokasi semalam bagaimana pun petunjuk dalam google map tu tidak berapa tepat.

Betullah alphawaves. Saya perasan ada satu lagi iaitu adakalanya kelihatan satu bot: Yahoo atau Google. Mungkin itulah yang di US tu. Peranannya mungkin mengesan laman yang aktif dan menyelaraskan dalam enjin carian mereka. Seperti yang saya kata kelmarin, kalau parking ( meta tags ) tepat dengan perkataan yang ingin dicari, Yahoo atau Google akan selaraskannya.
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Views Online   Thu Apr 17, 2008 6:15 pm

Ada satu guest pula dari Sarawak bersama kita masa ni alphawaves. Saya fikir property 'who is online' ni tidak berfungsi bagi guest.
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Views Online   Fri Apr 18, 2008 3:06 am

ui..cmana ba kmu tguk ni viewsonline..ajar sia gia..alamak kedapatan la sia d mana ni hehe.. flower
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Views Online   Fri Apr 18, 2008 4:43 am

oh..sia tau suda lor..tguk dlm map pulak..ngam ka..? hehe.. lol! lol! flower.. siuk oh ni SBF!!! sia msti pilih..hehe
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Views Online   Fri Apr 18, 2008 6:38 am

Hehehe..berforumlah kamu dengan jujur. Jangan cuba tipu lokasi. Kawan-kawan pun akan tahu berbeza dengan forum lain yang boleh tipu kawan. Mau aktifkan view IP addres jugak? Tak payahlah kan? Biarlah jadi rahsia admin sebagai pentadbir forum ini. Jangan risau, kalau tak buat salah tentu tak ada apa-apa kan?
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Views Online   Fri Apr 18, 2008 8:07 am

blueberry wrote:
oh..sia tau suda lor..tguk dlm map pulak..ngam ka..? hehe.. lol! lol! flower.. siuk oh ni SBF!!! sia msti pilih..hehe
betul berry..memang best ini SBF, cuba ko buat promosi sana SF gia berry. saya sudah tidak bulih sudah. maklum saya memang tidak mo pigi2 sana sudah.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Views Online   Fri Apr 18, 2008 8:09 am

Admin wrote:
Hehehe..berforumlah kamu dengan jujur. Jangan cuba tipu lokasi. Kawan-kawan pun akan tahu berbeza dengan forum lain yang boleh tipu kawan. Mau aktifkan view IP addres jugak? Tak payahlah kan? Biarlah jadi rahsia admin sebagai pentadbir forum ini. Jangan risau, kalau tak buat salah tentu tak ada apa-apa kan?

betul admin, ip address tu biar lah menjadi senjata terakhir pihak admin.

tapi mr admin, tiada kah pengecualian org tertentu utk view ip address ni? Very Happy
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Views Online   Fri Apr 18, 2008 11:32 am

alphawaves wrote:


betul berry..memang best ini SBF, cuba ko buat promosi sana SF gia berry. saya sudah tidak bulih sudah. maklum saya memang tidak mo pigi2 sana sudah.

no problem..' Basketball Basketball can ba if u'..hehe.. flower cheers
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Views Online   Fri Apr 18, 2008 4:56 pm

alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
Yakan alphawaves. Saya pun baru perasan property ni ( viewsonline ). Tak perasan pun dari tadi. Smile
hehe..jadi agak2 ko di mana dalam peta tu aki? Very Happy

Baru saya mahir tentang viewsonline ni alphawaves. Rupanya kau di Semenanjung alphawaves. Saya ingat kau di Sabah. Baguslah property ini, kita boleh kesan kawan online kita. Yang best lagi ialah ia guna direct ( Google Earth? ) untuk fokus tempat dan user online. Bestlah.
haha aki, saya ingat kau sudah pandai semalam. ada satu lagi di us kan aki, saya ingat siapa lah itu..rupa2nya itu kita punya server lah sana. tapi saya sudah check saya punya lokasi semalam bagaimana pun petunjuk dalam google map tu tidak berapa tepat.

Yalah alphawaves, saya pun sudah periksa iaitu dalam google earth tersebut lokasi saya di Mukah Sarawak yang sebenarnya salah. Lokasi saya sekarang ini di KK. Saya berandaian yang google tersebut hanya dapat detect ISP ( Internet Service Provider ) utama kawasan Sabah & Sarawak. Patutlah kelmarin saya mati-mati sangka ada seorang lagi di Sarawak tetapi bila saya check, saya pula tu. Lucu juga kan. Tak perasan lagi.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Views Online   Sat Apr 19, 2008 9:23 am

akinabalu wrote:
alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
Yakan alphawaves. Saya pun baru perasan property ni ( viewsonline ). Tak perasan pun dari tadi. Smile
hehe..jadi agak2 ko di mana dalam peta tu aki? Very Happy

Baru saya mahir tentang viewsonline ni alphawaves. Rupanya kau di Semenanjung alphawaves. Saya ingat kau di Sabah. Baguslah property ini, kita boleh kesan kawan online kita. Yang best lagi ialah ia guna direct ( Google Earth? ) untuk fokus tempat dan user online. Bestlah.
haha aki, saya ingat kau sudah pandai semalam. ada satu lagi di us kan aki, saya ingat siapa lah itu..rupa2nya itu kita punya server lah sana. tapi saya sudah check saya punya lokasi semalam bagaimana pun petunjuk dalam google map tu tidak berapa tepat.

Yalah alphawaves, saya pun sudah periksa iaitu dalam google earth tersebut lokasi saya di Mukah Sarawak yang sebenarnya salah. Lokasi saya sekarang ini di KK. Saya berandaian yang google tersebut hanya dapat detect ISP ( Internet Service Provider ) utama kawasan Sabah & Sarawak. Patutlah kelmarin saya mati-mati sangka ada seorang lagi di Sarawak tetapi bila saya check, saya pula tu. Lucu juga kan. Tak perasan lagi.

lol! itu lah, sebelum ini kita 2 org saja online. bagaimana pun saya tgk lokasi ko macam di mukah sarawak. saya ingat mo tanya kau betul kah tidak, last2 lupa pula saya tanya. lokasi saya itu sudah dekat2 bah pasal memang dalam kawasan KL pun.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Views Online   Sat Apr 19, 2008 11:26 am

alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
Yakan alphawaves. Saya pun baru perasan property ni ( viewsonline ). Tak perasan pun dari tadi. Smile
hehe..jadi agak2 ko di mana dalam peta tu aki? Very Happy

Baru saya mahir tentang viewsonline ni alphawaves. Rupanya kau di Semenanjung alphawaves. Saya ingat kau di Sabah. Baguslah property ini, kita boleh kesan kawan online kita. Yang best lagi ialah ia guna direct ( Google Earth? ) untuk fokus tempat dan user online. Bestlah.
haha aki, saya ingat kau sudah pandai semalam. ada satu lagi di us kan aki, saya ingat siapa lah itu..rupa2nya itu kita punya server lah sana. tapi saya sudah check saya punya lokasi semalam bagaimana pun petunjuk dalam google map tu tidak berapa tepat.

Yalah alphawaves, saya pun sudah periksa iaitu dalam google earth tersebut lokasi saya di Mukah Sarawak yang sebenarnya salah. Lokasi saya sekarang ini di KK. Saya berandaian yang google tersebut hanya dapat detect ISP ( Internet Service Provider ) utama kawasan Sabah & Sarawak. Patutlah kelmarin saya mati-mati sangka ada seorang lagi di Sarawak tetapi bila saya check, saya pula tu. Lucu juga kan. Tak perasan lagi.

lol! itu lah, sebelum ini kita 2 org saja online. bagaimana pun saya tgk lokasi ko macam di mukah sarawak. saya ingat mo tanya kau betul kah tidak, last2 lupa pula saya tanya. lokasi saya itu sudah dekat2 bah pasal memang dalam kawasan KL pun.

Memang sahlah alphawaves yang google earth tu baca ahli forum dari KK Sabah di Mukah Sarawak. Saya tengok sekarang ini pun pukutarap dibaca di Mukah Sarawak. Mesti ISP utama Sabah & Sarawak terletak di sana.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Views Online   Sat Apr 19, 2008 11:28 am

macam itu rupanya.. bah bagus juga bah itu. ada can lah kamu sembunyi2 sikit.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Views Online   Sat Apr 19, 2008 11:33 am

Saya tengok sekarang ini bushido pun ada bersama kita. Lama sudah bushido tidak menyumbangkan post di sini.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Views Online   Sat Apr 19, 2008 11:38 am

akinabalu wrote:
Saya tengok sekarang ini bushido pun ada bersama kita. Lama sudah bushido tidak menyumbangkan post di sini.

sibuk bah dia tu mau kejar2 sama si mariah...endah tau lah. hihi..main2 saja aa bush.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Views Online   Mon Apr 21, 2008 6:40 am

sia ada tingu sikarang masam tia butul ini google kasi tngu. sia sikarang di kk tapi dia sakap sia d samananjung. angkol pukutarap ada gapus kah ini google earth sampai bingung bingung masam sia? Shocked
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Views Online   Today at 9:34 pm

Back to top Go down
 
Views Online
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Watch The Last of the Unjust Documentary Online Free and Full Movie HD, DVDRip or Blu-ray 720p December 2013
» Watch Khumba 3D Online Free and Full Movie HD, DVDRip or Blu-ray 720p December 2013
» Watch Commitment Online Free and Full Movie HD, DVDRip or Blu-ray 720p December 2013
» Now we're forking out for Miliband's rent TWICE OVER - Mail Online Read more: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2057424/Now-forking-Milibands-rent-TWICE-OVER.html#ixzz1clzcIqCK
» phpbb3 & invision : Indicate the online status of a user in a profile field

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Bincang Maklumbalas dan Pertanyaan Mengenai Sabah Borneo Forum-
Jump to: