SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Apakah pekerjaan anda?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:37 pm

akinabalu wrote:
Saya sudah tengok, tapi salah link yang dia berikan.

Sepatutnya begini:

http://sabah.forumotion.com/


tapi dia berikan yang salah ini:


http://www.sabah.forumotion.com


ko kasih betul lah sana aki. nanti urang salah landing pula.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:41 pm

si borneo sudah kasih link yg betul.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:47 pm

Ya, sudah dibetulkan. Ada pula peminat SBF ni.
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 2:18 pm

alphawaves wrote:
si borneo sudah kasih link yg betul.

Ok sudah tu alpha. Tapi biasanya admin di sana tu akan delete promosi website lain. Biasalah tu.
Back to top Go down
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 2:32 pm

pukutarap wrote:
abisla kao alpa, sia suda mari...... hihihiiiiii..... Very Happy

Welcome pukutarap. Enjoy your stay here and keep on posting!
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sun Apr 20, 2008 12:19 pm

pukutarap wrote:
abisla kao alpa, sia suda mari...... hihihiiiiii..... Very Happy

atuuukkkkoooiii angkol.......soira ko korikot?

Bah, salamat datang pigi sii SBF kio angkol.
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sun Apr 20, 2008 12:52 pm

bongingtugarang wrote:
pukutarap wrote:
abisla kao alpa, sia suda mari...... hihihiiiiii..... Very Happy

atuuukkkkoooiii angkol.......soira ko korikot?

Bah, salamat datang pigi sii SBF kio angkol.
naaaa..... eeeeeeee...... kao pun ada, naaa.... tajumpa kita sini???? eeee....sia mo gapus2 kao ni.....
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Mon Apr 21, 2008 5:11 am

ko pun cni suda pulak oh..pukutarap..welcome..siuk cni kan byk emoticon hehe.. Basketball bom sunny bounce flower afro farao alien affraid pirat cheers
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Mon Apr 21, 2008 12:07 pm

blueberry wrote:
ko pun cni suda pulak oh..pukutarap..welcome..siuk cni kan byk emoticon hehe.. Basketball bom sunny bounce flower afro farao alien affraid pirat cheers
hihihiiiiii..... sia kajar kao bah berry..... masam rindu suda.....
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Tue Apr 22, 2008 7:42 am

saya masam cemburu pula tinguk kamu main kajar2..siap bergapus gapus lagi. alamak macam filim industan lah. bah apa lah tajuk lagu time kamu bakajar2 itu?
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Tue Apr 22, 2008 11:15 am

alphawaves wrote:
saya masam cemburu pula tinguk kamu main kajar2..siap bergapus gapus lagi. alamak macam filim industan lah. bah apa lah tajuk lagu time kamu bakajar2 itu?
hihihihiiiii..... sia sj bah yg parasan tu alpa..... sia barabis nyanyi tu kus kus hu ta hee kajar2 si berry pun masam indaaaaaaaaaddaaa dia..... indada apa2 reaksi..... masam bagus kalou sia pigi tinggal sj sana sulap sia di kabun, jgn kaluar2.....
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Tue Apr 22, 2008 12:51 pm

hai semua kawan-kawan... salam kanal semua... ini baru kali pertama saya join nie forum... bagus ba nie ada forum sabah.. buli kita kanal2...

ba saya nie karaja yg melibatkan negara urusan negara mcm pakistan, indonesia, filipin, china dll la...

salam kanal semua... Very Happy
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Wed Apr 23, 2008 4:07 am

pukutarap wrote:
hihihihiiiii..... sia sj bah yg parasan tu alpa..... sia barabis nyanyi tu kus kus hu ta hee kajar2 si berry pun masam indaaaaaaaaaddaaa dia..... indada apa2 reaksi..... masam bagus kalou sia pigi tinggal sj sana sulap sia di kabun, jgn kaluar2.....

jan gitu ba pukutarap..ko ada kajar2 sia kaitu..adui sori kio inda pulak sia perasan..sia pikir tuhun talaat ba kajar sia smbil nyanyi2 lagu industan hehe.. flower
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Wed Apr 23, 2008 2:29 pm

blueberry wrote:
pukutarap wrote:
hihihihiiiii..... sia sj bah yg parasan tu alpa..... sia barabis nyanyi tu kus kus hu ta hee kajar2 si berry pun masam indaaaaaaaaaddaaa dia..... indada apa2 reaksi..... masam bagus kalou sia pigi tinggal sj sana sulap sia di kabun, jgn kaluar2.....

jan gitu ba pukutarap..ko ada kajar2 sia kaitu..adui sori kio inda pulak sia perasan..sia pikir tuhun talaat ba kajar sia smbil nyanyi2 lagu industan hehe.. flower
itulah baini.... tingu sakali masam sia urang jahat bah..... sarba hijau lagi tu....
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Wed Apr 23, 2008 2:30 pm

shalon6095 wrote:
hai semua kawan-kawan... salam kanal semua... ini baru kali pertama saya join nie forum... bagus ba nie ada forum sabah.. buli kita kanal2...

ba saya nie karaja yg melibatkan negara urusan negara mcm pakistan, indonesia, filipin, china dll la...

salam kanal semua... Very Happy
hihihiiiii..... salam kanal juga sama kao.....
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Wed Apr 23, 2008 6:41 pm

pukutarap wrote:
shalon6095 wrote:
hai semua kawan-kawan... salam kanal semua... ini baru kali pertama saya join nie forum... bagus ba nie ada forum sabah.. buli kita kanal2...

ba saya nie karaja yg melibatkan negara urusan negara mcm pakistan, indonesia, filipin, china dll la...

salam kanal semua... Very Happy
hihihiiiii..... salam kanal juga sama kao.....

hai pukutarap, tu avatar gambar ko butul ka? Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Wed Apr 23, 2008 6:46 pm

shalon6095 wrote:
pukutarap wrote:
shalon6095 wrote:
hai semua kawan-kawan... salam kanal semua... ini baru kali pertama saya join nie forum... bagus ba nie ada forum sabah.. buli kita kanal2...

ba saya nie karaja yg melibatkan negara urusan negara mcm pakistan, indonesia, filipin, china dll la...

salam kanal semua... Very Happy
hihihiiiii..... salam kanal juga sama kao.....

hai pukutarap, tu avatar gambar ko butul ka? Very Happy Very Happy Very Happy
hihihiiii.... kanapa kampungan butul ka?
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Wed Apr 23, 2008 6:51 pm

pukutarap wrote:
shalon6095 wrote:
pukutarap wrote:
shalon6095 wrote:
hai semua kawan-kawan... salam kanal semua... ini baru kali pertama saya join nie forum... bagus ba nie ada forum sabah.. buli kita kanal2...

ba saya nie karaja yg melibatkan negara urusan negara mcm pakistan, indonesia, filipin, china dll la...

salam kanal semua... Very Happy
hihihiiiii..... salam kanal juga sama kao.....

hai pukutarap, tu avatar gambar ko butul ka? Very Happy Very Happy Very Happy
hihihiiii.... kanapa kampungan butul ka?

heheheh hensomboy ba gambal ko pukutarap... Very Happy ko keja apa pukutarap... dtg la melawat di thread sia, tajuk: shalon6095 disini... Very Happy
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Thu Apr 24, 2008 3:42 am

shalon6095 wrote:
pukutarap wrote:
shalon6095 wrote:
pukutarap wrote:
shalon6095 wrote:
hai semua kawan-kawan... salam kanal semua... ini baru kali pertama saya join nie forum... bagus ba nie ada forum sabah.. buli kita kanal2...

ba saya nie karaja yg melibatkan negara urusan negara mcm pakistan, indonesia, filipin, china dll la...

salam kanal semua... Very Happy
hihihiiiii..... salam kanal juga sama kao.....

hai pukutarap, tu avatar gambar ko butul ka? Very Happy Very Happy Very Happy
hihihiiii.... kanapa kampungan butul ka?

heheheh hensomboy ba gambal ko pukutarap... Very Happy ko keja apa pukutarap... dtg la melawat di thread sia, tajuk: shalon6095 disini... Very Happy


Shalon .. jan ko picaya lah tu gambar si pukutarap .. ensem ba gia dia tu macam jengs bong... Laughing Laughing jan marah aahh pukutarap .. sia main2 ja.. lama sia ndak nampak ko bah .. hehe :pig:
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Thu Apr 24, 2008 3:44 am

Aikkss .. macam off topic sudah kita kan ..? bah pekerjaan sia ni ndak ada kaitan sama yg paranormal .. semuanya normal ... Very Happy .. sia kuli yg berbayar ...tukang kira duit kompani.. ada untung kah indak.. klu ada diam2 .. klu tiada kasi tau semua tu kuli.. maksudnya ndak buli minta naik gaji lah tu .. hehe Laughing Laughing
Back to top Go down
shalon6095
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 554
Points : -90
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Thu Apr 24, 2008 3:46 am

hot_mama wrote:
shalon6095 wrote:
pukutarap wrote:
shalon6095 wrote:
pukutarap wrote:
shalon6095 wrote:
hai semua kawan-kawan... salam kanal semua... ini baru kali pertama saya join nie forum... bagus ba nie ada forum sabah.. buli kita kanal2...

ba saya nie karaja yg melibatkan negara urusan negara mcm pakistan, indonesia, filipin, china dll la...

salam kanal semua... Very Happy
hihihiiiii..... salam kanal juga sama kao.....

hai pukutarap, tu avatar gambar ko butul ka? Very Happy Very Happy Very Happy
hihihiiii.... kanapa kampungan butul ka?

heheheh hensomboy ba gambal ko pukutarap... Very Happy ko keja apa pukutarap... dtg la melawat di thread sia, tajuk: shalon6095 disini... Very Happy


Shalon .. jan ko picaya lah tu gambar si pukutarap .. ensem ba gia dia tu macam jengs bong... Laughing Laughing jan marah aahh pukutarap .. sia main2 ja.. lama sia ndak nampak ko bah .. hehe :pig:


hai hot_mamma.... ko nie pena jumpa c pukutarap face to face ka?...

bagus ba kamu urg nie pena jumpa di luar... kali sia nie kenal kamurang di sini forum saja...

Sad
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Thu Apr 24, 2008 3:56 am

haha .. Shalon sia pun ndak pernah jumpa si pukutarap... sia jumpa dalam forum ja .. tapi sia ndak picaya tu gambar dia tu .. tambirang tu ! Laughing Laughing :pig:
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Thu Apr 24, 2008 12:48 pm

hot_mama wrote:
shalon6095 wrote:
pukutarap wrote:
shalon6095 wrote:
pukutarap wrote:
shalon6095 wrote:
hai semua kawan-kawan... salam kanal semua... ini baru kali pertama saya join nie forum... bagus ba nie ada forum sabah.. buli kita kanal2...

ba saya nie karaja yg melibatkan negara urusan negara mcm pakistan, indonesia, filipin, china dll la...

salam kanal semua... Very Happy
hihihiiiii..... salam kanal juga sama kao.....

hai pukutarap, tu avatar gambar ko butul ka? Very Happy Very Happy Very Happy
hihihiiii.... kanapa kampungan butul ka?

heheheh hensomboy ba gambal ko pukutarap... Very Happy ko keja apa pukutarap... dtg la melawat di thread sia, tajuk: shalon6095 disini... Very Happy


Shalon .. jan ko picaya lah tu gambar si pukutarap .. ensem ba gia dia tu macam jengs bong... Laughing Laughing jan marah aahh pukutarap .. sia main2 ja.. lama sia ndak nampak ko bah .. hehe :pig:
hihihiiiiii kao ni hotmama, masam malu2 pula sia begini.....
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Thu Apr 24, 2008 12:56 pm

hot_mama wrote:
haha .. Shalon sia pun ndak pernah jumpa si pukutarap... sia jumpa dalam forum ja .. tapi sia ndak picaya tu gambar dia tu .. tambirang tu ! Laughing Laughing :pig:
aduinaaaa..... inda pasaya....? hihihihiiiiiii...... nah, sia bg gambar sia lg basar....
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Thu Apr 24, 2008 5:53 pm

bah saya tinguk dalam dua dua gambar ko ni gaman, dua dua pun tidak mo tin guk kamera. kenapa itu?
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Today at 6:51 am

Back to top Go down
 
Apakah pekerjaan anda?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: