SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Apakah pekerjaan anda?

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:45 am

akinabalu wrote:
Oh begitu pula, patutlah saya tengok dua dua macam lama tidak jumpa. Nasib baik kita dalam forum, kalau tidak saya kasih keluar itu tumpung kasih ganti itu sangkir. Very Happy

Saya dengar dua dua pandai main gitar, baguslah boleh berhibur masa susah hati.
hihihihiiii..... lama suda sia inda marasa tumpung..... kaloulah buli kasi pos sini, kannn....
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:47 am

alphawaves wrote:
pukutarap wrote:
alphawaves wrote:
aduina saya biasa2 saja bah ini. bah masam sudah malu2 kusing sudah saya ini.
hihihiiiii.... samanjak dua manjak ni kao pandai suda malu2 kusing????? sajak bila tu alpa?

semenjak ada urang kasih puji2 ini lah bah. maklum lah saya ini jarang butul urang puji, bah bila ada yg kasih jek jek saya sikit, mula lah saya masam terangkat2 itu..nasib bagus juga kita ini jauh2. klu tidak bah..setakat stout itu tiada masalah bah itu.
barapa tan jek yg buli angkat kao ging? 1 tan? 2 tan masam itu baby crocodile jack?
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:50 am

Bah, kalau ada gambar tumpung pun boleh jadi sudah tu. Teringat saya seorang kawan saya tukang supply tumpung. Mungkin alphawaves ada gambar tumpung?
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:52 am

akinabalu wrote:
Bah, kalau ada gambar tumpung pun boleh jadi sudah tu. Teringat saya seorang kawan saya tukang supply tumpung. Mungkin alphawaves ada gambar tumpung?
hihihi kamu ini mimang kaki tumpung betul ini. gambar pun bulih jadi sudah.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:53 am

alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
Bah, kalau ada gambar tumpung pun boleh jadi sudah tu. Teringat saya seorang kawan saya tukang supply tumpung. Mungkin alphawaves ada gambar tumpung?
hihihi kamu ini mimang kaki tumpung betul ini. gambar pun bulih jadi sudah.
hihihiiiii.... indada tumpung butul2, gambar pun jaaaadilah.....
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 11:59 am

pukutarap wrote:
alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
Bah, kalau ada gambar tumpung pun boleh jadi sudah tu. Teringat saya seorang kawan saya tukang supply tumpung. Mungkin alphawaves ada gambar tumpung?
hihihi kamu ini mimang kaki tumpung betul ini. gambar pun bulih jadi sudah.
hihihiiiii.... indada tumpung butul2, gambar pun jaaaadilah.....


Selamat datang ke SBF encik pukutarap. Panjang pula sudah cerita kamu di sini. Patutlah saya cari di topik Christianity enda ada orang sana. Di sini pula kamu hihihi....boleh saya join minum tumpung? Ada juga saya bawa pusas ni... Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:08 pm

Borneo wrote:
pukutarap wrote:
alphawaves wrote:
akinabalu wrote:
Bah, kalau ada gambar tumpung pun boleh jadi sudah tu. Teringat saya seorang kawan saya tukang supply tumpung. Mungkin alphawaves ada gambar tumpung?
hihihi kamu ini mimang kaki tumpung betul ini. gambar pun bulih jadi sudah.
hihihiiiii.... indada tumpung butul2, gambar pun jaaaadilah.....


Selamat datang ke SBF encik pukutarap. Panjang pula sudah cerita kamu di sini. Patutlah saya cari di topik Christianity enda ada orang sana. Di sini pula kamu hihihi....boleh saya join minum tumpung? Ada juga saya bawa pusas ni... Very Happy Very Happy Very Happy
hihihiiii.... masam yb pula sia rasa kamu sambut2 begini..... sia di sana awal2 td tp pasal indada online, sia chaow lah lapas balas pm urang sama sia.... join minum tumpung inda buli, join tingu gambar tumpung buli bilang si akinabalu..... ngamjuga tu sambil kao makan2 pusas....
Back to top Go down
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:13 pm

Nah kan, ada sudah pusas kita ni. Mana sudah itu gitar? Saya mau main satu lagu daa ni........
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:15 pm

akinabalu wrote:
Nah kan, ada sudah pusas kita ni. Mana sudah itu gitar? Saya mau main satu lagu daa ni........
aieeee.... gambar tumpung bulum adalah boss.....
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:16 pm

akinabalu wrote:
Nah kan, ada sudah pusas kita ni. Mana sudah itu gitar? Saya mau main satu lagu daa ni........
dengar2 tali sudah putus lah aki.. hihih..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:18 pm

Alamak, baru mau naik stim putus tali pula. Mungkin si borneo pergi beli tali tu. Hilang sudah dia.
Back to top Go down
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:21 pm

Adabah saya limpang limpang sini sambil tiun tiun gitar dekat kamu.
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:22 pm

hihihihiiii..... dia rasa buang karan sj baitu kalou satakat gambar tumpung.... dia mau yg real punya....
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:22 pm

Borneo wrote:
Adabah saya limpang limpang sini sambil tiun tiun gitar dekat kamu.

bah si pukutarap punya turn sudah sampai kah itu tumpung??
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:23 pm

turn apa? turn tingu gambar tumpung? barapa minit tingu?
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:24 pm

hihihi..sensitip betul si gaman pasal tumpung dan gambar tumpung ini.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:25 pm

alphawaves wrote:
hihihi..sensitip betul si gaman pasal tumpung dan gambar tumpung ini.
hihihhiiiiii..... sia garam baini pasal air liur sj yg kaluar2.....
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:25 pm

bah baru tadi saya tinguk sana sf, masam ada urang buat promosi sama ini sbf. siapa mbyte tu?
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:25 pm

Aduii..dua kali sudah si pukutarap talimpas. Sio kio. Enda apa, kita kasih ganti double turus ini kali. Belum siap lagi saya tiun ini gitar.
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:26 pm

alphawaves wrote:
bah baru tadi saya tinguk sana sf, masam ada urang buat promosi sama ini sbf. siapa mbyte tu?
ooo.... dia ok tu....
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:27 pm

Borneo wrote:
Aduii..dua kali sudah si pukutarap talimpas. Sio kio. Enda apa, kita kasih ganti double turus ini kali. Belum siap lagi saya tiun ini gitar.

talimpas?? sampai ati kamu sama saya punya kawan ini.. patut lah mata dia ikut tinguk saja time itu tumpung lalu depan dia tadi.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:28 pm

alphawaves wrote:
bah baru tadi saya tinguk sana sf, masam ada urang buat promosi sama ini sbf. siapa mbyte tu?

Dalam topik mana tu alphawaves?
Back to top Go down
pukutarap
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Number of posts : 517
Points : -5
Registration date : 2008-04-18

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:28 pm

Borneo wrote:
Aduii..dua kali sudah si pukutarap talimpas. Sio kio. Enda apa, kita kasih ganti double turus ini kali. Belum siap lagi saya tiun ini gitar.
talimpas tingu gambarkah? indapalah, kamu tingulah puas2, inda paya kasi sia tingu..... hihihihiiiii.....
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:31 pm

akinabalu wrote:
alphawaves wrote:
bah baru tadi saya tinguk sana sf, masam ada urang buat promosi sama ini sbf. siapa mbyte tu?

Dalam topik mana tu alphawaves?

di sini.. Sabah Forum Forum Index -> Multimedia & Internet

Bagus ini website..
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Sat Apr 19, 2008 12:35 pm

Saya sudah tengok, tapi salah link yang dia berikan.

Sepatutnya begini:

http://sabah.forumotion.com/


tapi dia berikan yang salah ini:


http://www.sabah.forumotion.com.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Apakah pekerjaan anda?   Today at 9:26 pm

Back to top Go down
 
Apakah pekerjaan anda?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: SBF Front Desk :: Berkenalan Ahli Baru-
Jump to: