SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Wed Apr 23, 2008 3:49 pm

Admin wrote:
Lama bushido tak melawat forum ini. Pergi mana bushido? Sibuk barangkali.

sorry tuan..sibuk di SF yg satu lagi he he
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Wed Apr 23, 2008 3:54 pm

masalah saya ni info saya ttg kudat kurang bah... saya jarang balik bah di sana.. dalam 10 tak sampai 1 bulan saya tinggal di kudat dalam kata lain setahun saya hanya ada 4 - 6 hari...

tetapi ada hotel bandar kudat. kerajaan belum ada rancangan mau kasi maju tu kudat bah sekarang.. semua projek kerajaan sekrang ialah tertumpu kepada mengambil tanah orang kampung utk estet syarikat..ada jugalah pasal empangan tadahan air pun entah lah tu rakyat sana tak dapat pampasan yg sewajarnya.. alalala.. pulitik pula kita cerita ni...
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Wed May 07, 2008 7:47 pm

bushido wrote:
masalah saya ni info saya ttg kudat kurang bah... saya jarang balik bah di sana.. dalam 10 tak sampai 1 bulan saya tinggal di kudat dalam kata lain setahun saya hanya ada 4 - 6 hari...

tetapi ada hotel bandar kudat. kerajaan belum ada rancangan mau kasi maju tu kudat bah sekarang.. semua projek kerajaan sekrang ialah tertumpu kepada mengambil tanah orang kampung utk estet syarikat..ada jugalah pasal empangan tadahan air pun entah lah tu rakyat sana tak dapat pampasan yg sewajarnya.. alalala.. pulitik pula kita cerita ni...

tiada inisiatif kah OKK Rungus di sana mo buat resort. pasal Tanjung Mengayau sekarang ini nampaknya sudah jadi bualan org di dalam dan luar negeri.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Thu May 08, 2008 4:28 am

Ada rancangan juga bah tu tetapi tidak cukup wang dan kepakaran. sebagai contoh.. di simpang mangazou mereka buat Rumah Panjang tetapi di sebabkan orang2 yg terlibat buat rumah panjang itu bukan beragama labus maka rumah panjang mereka bikin malu saja.. tidak memenuhi ciri-ciri kebudayaan yg asli.

simpang mangazou itu memang susah sedikit di uruskan sebab tanah adat dan tanah di situ adalah milik orang kampung. Itu orang putih beli tanah RM300,000 satu ekar pun mereka tak mau jual tu tanah. saya dengar2 ada yg beli 1 juta, 1 hektar pun mereka tetap tak mau jual. adalah juga yg berjaya di beli yg jauh sikit dari tepi pantai....
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Tue May 13, 2008 7:09 am

alphawaves wrote:
bushido wrote:
masalah saya ni info saya ttg kudat kurang bah... saya jarang balik bah di sana.. dalam 10 tak sampai 1 bulan saya tinggal di kudat dalam kata lain setahun saya hanya ada 4 - 6 hari...

tetapi ada hotel bandar kudat. kerajaan belum ada rancangan mau kasi maju tu kudat bah sekarang.. semua projek kerajaan sekrang ialah tertumpu kepada mengambil tanah orang kampung utk estet syarikat..ada jugalah pasal empangan tadahan air pun entah lah tu rakyat sana tak dapat pampasan yg sewajarnya.. alalala.. pulitik pula kita cerita ni...

tiada inisiatif kah OKK Rungus di sana mo buat resort. pasal Tanjung Mengayau sekarang ini nampaknya sudah jadi bualan org di dalam dan luar negeri.

Yakan, enda payah tunggu karajaan bah kasi maju ini tampat. Inilah peluang kasi maju orang-orang kita melalui pelancongan tempatan.
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Fri Jun 13, 2008 10:02 am

Yayyyy ... sia pun mau pi sana wit my family ni August 08. Sia dengar jalan dia okie sudah .. tar sudah loorr dan ada lagi resort sia dengar ..rivera ka ...

huhu .. bah nanti sia pigi sia ambil gambar & post di sini yaaa... Very Happy :pig:
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Fri Jun 13, 2008 11:08 am

hehe..brader sia kawin urg kudat (rungus)..bulih suda sia p tdur d ruma panjang yg kita crita2 dulu tu yeah.. flower
Back to top Go down
hot_mama
SBF Supersenior
SBF Supersenior


Female
Number of posts : 603
Location : Kota Kinabalu
Job/hobbies : Kuli .... / Gossip ....
Points : 0
Registration date : 2008-04-22

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Fri Jun 13, 2008 11:40 am

blueberry wrote:
hehe..brader sia kawin urg kudat (rungus)..bulih suda sia p tdur d ruma panjang yg kita crita2 dulu tu yeah.. flower


Ko bawa sia ka Berry? Bah .. ko ndak takut kana putung kapala .. hehe Laughing :pig:
Back to top Go down
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Mon Jun 16, 2008 9:29 am

ko ni hotmama..mo kasi takut sia kaini...ba marila kita ramai2 p sana..klu inda muat tu ruma kita tdur jak d bawah kulung hehe...

indada suda tu yg putung kepala skrg.. alien
Back to top Go down
Lady_Evarna
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 77
Age : 28
Location : jesselton
Job/hobbies : Travel
Points : 0
Registration date : 2008-06-05

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Thu Sep 18, 2008 10:49 am

today simpang mengayau or tip of borneo became popular already...
hopefully all of us dpt bekerjasama supaya dpt kasih maintain tip of borneo punya kecantikan...kan
Back to top Go down
http://www.myspace.com/caroldanieallafernandez
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Thu Sep 18, 2008 4:49 pm

hot_mama wrote:
blueberry wrote:
hehe..brader sia kawin urg kudat (rungus)..bulih suda sia p tdur d ruma panjang yg kita crita2 dulu tu yeah.. flower


Ko bawa sia ka Berry? Bah .. ko ndak takut kana putung kapala .. hehe Laughing :pig:
iskh iskh ko ni mama, macam lah urang kudat jahat2. Very Happy
Back to top Go down
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Thu Sep 18, 2008 4:51 pm

Lady_Evarna wrote:
today simpang mengayau or tip of borneo became popular already...
hopefully all of us dpt bekerjasama supaya dpt kasih maintain tip of borneo punya kecantikan...kan

Macam mana mo bekerjasama itu lady? ada apa2 tips kah?
Back to top Go down
Lady_Evarna
Newbie
Newbie


Female
Number of posts : 77
Age : 28
Location : jesselton
Job/hobbies : Travel
Points : 0
Registration date : 2008-06-05

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Thu Sep 18, 2008 8:04 pm

bah ......jgn la buang 2 sampah d merata2.........mcm d pantai tanjung aru lps org makan diorang buang p pantai...bkn pandai buang d tong sampah
Back to top Go down
http://www.myspace.com/caroldanieallafernandez
korrud
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 484
Points : 3
Registration date : 2008-04-15

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Thu Sep 18, 2008 8:09 pm

Minda kelas tiga baitu!
Back to top Go down
TonduYutung
Senior SBF
Senior SBF


Female
Number of posts : 312
Age : 107
Location : Sabah
Job/hobbies : sleep....
Points : -9
Registration date : 2008-07-18

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Fri Sep 19, 2008 3:59 am

sa dua kali sdh p cni... mmg santik bangat... cuma angin da telampau kuat.. kalo begambar confirm rambut2 beterbangan.....
air laut da pn pn santik warna hijau lg....
kepada yg blum pernah pi, silah lah datang (mo promote jg ni).. Razz Razz
inda rugi wooo...
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Today at 1:11 am

Back to top Go down
 
Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» List of Tricks & Tips
» Tips for Ramadan Fasting
» SHSAT Help- Tips please.
» Tip for keeping dummy in mouth
» Travel tips for twins

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Travel & living-
Jump to: