SABAH


 
HomeHome  Portal*Portal*  FAQFAQ  RegisterRegister  Log inLog in  
Selamat datang ke SBF, laman web berinfo dan membina minda rakyat Sabah ke arah perkongsian idea serta penggalakan pembangunan minda individu secara positif. Terdapat topik popular dalam forum ini yang hanya boleh diakses oleh ahli berdaftar sahaja. Semua lagu yang terdapat dalam laman web ini merupakan promosi sahaja. Sila ke kedai yang berhampiran untuk mendapatkan lagu tersebut. Semua post yang tidak sesuai atau melanggar peraturan berforum juga akan dipadam serta-merta demi menjaga nama baik SBF. Selamat berforum. Terima kasih. Admin SBF

Share | 
 

 Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Thu Apr 03, 2008 7:24 pm

Bah saya ingin menjemput semua dengan di dahului Selamat Datang ke Simpang Mangazou. Datang-datanglah selalu..
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Fri Apr 04, 2008 11:44 am

bushido wrote:
Bah saya ingin menjemput semua dengan di dahului Selamat Datang ke Simpang Mangazou. Datang-datanglah selalu..

Bush kasih pos sini lah itu gambar2 simpang mengayau.

saya kasih pos lah:






Last edited by alphawaves on Sun Apr 13, 2008 8:14 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Fri Apr 04, 2008 1:57 pm

bushido wrote:
Bah saya ingin menjemput semua dengan di dahului Selamat Datang ke Simpang Mangazou. Datang-datanglah selalu..

Wah, ini tempat yang saya mahu pergi tetapi sehingga sekarang belum tercapai lagi hasrat tersebut. Saya dengar-dengar jalanraya ke tempat tersebut masih lagi bergravel. Betulke bush?
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Sun Apr 06, 2008 9:30 am

ada resort kah di simpang mangayau ensi bush? Rolling Eyes
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Sun Apr 06, 2008 9:32 am

tuk tuk tuk! ada urang kah sini? Rolling Eyes Rolling Eyes
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Sun Apr 06, 2008 1:15 pm

mana si bush ini? Very Happy Very Happy ..tapi rasanya tiada gravel bah borneo. laluan ini antara kota marudu dan kudat.highway juga bah lebih kurang.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Borneo
VIP Moderator
VIP Moderator


Number of posts : 950
Location : North Borneo
Points : 266
Registration date : 2008-02-23

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Sun Apr 13, 2008 4:43 am

Mungkin si bush sibuk bah di SF tu alpha. Very Happy

Memang tak dinafikan yg Simpang Mengayau ni cantik terutama bila dilihat waktu matahri terbenam.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Sun Apr 13, 2008 7:46 pm

bongingtugarang wrote:
ada resort kah di simpang mangayau ensi bush? Rolling Eyes
pasal resort itu..simpang mengayau ini sebenar sudah dekat betul sama bandar kudat. jadi ada hotel2 murah juga sana. selain dari simpang mengayau. saya syorkan juga tompinai semua pigi pantai bak bak. klu mau mandi laut nah..ini lah tempatnya. saya pernah pigi sana time budak2 dulu.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Mon Apr 14, 2008 10:06 am

waduh..cantik btul ni tpt..bulih ka turun smpai bawah butul..mksud sia smpai dapat pigang tu air laut..bulih ka? ada kadai2 ka dekat sana..kadai minum ka atau souvenir ka.. mcm mo p sana oo..mo pakat kwn2 dulu buat trip p sana..klu dari pekan brapa jam smpai tu tpt?
Back to top Go down
tahan.tukul
SBF Moderator
SBF Moderator


Number of posts : 264
Points : 34
Registration date : 2008-03-01

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Tue Apr 15, 2008 6:54 am

Kena hati hati juga blueberry, takut terjatuh ke dalam air nanti. Tapi, saya tengok seperti yang alpha post gambar tu , di bawah tu memang selamat dan menarik untuk bergambar.
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Tue Apr 15, 2008 8:27 am

yang saya perasaan gambar ini ialah tebing2 dia. tiada kah usaha kerajaan bagi satu tembok konkrit utk menahan hakisan ombak? takut dlm 20 tahun akan datang simpang mengayau ini semakin kecil space nya.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Tue Apr 15, 2008 9:58 am

TQ alpha for your nice picture on Simpang Mangayau, Kudat, Tips of Borneo.


Last edited by Admin on Thu Apr 17, 2008 4:13 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
akinabalu
SBF Moderator
SBF Moderator


Male
Number of posts : 581
Points : 49
Registration date : 2008-02-22

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Wed Apr 16, 2008 2:29 pm

Saya juga belum pergi tempat ini dan merancang akan pergi dalam masa terdekat ini.
Back to top Go down
bushido
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 315
Points : -14
Registration date : 2008-03-02

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Thu Apr 17, 2008 4:10 pm

Kopivosian sokoviai.. om kounsapatan tavasi kumaa tobpinai Alpha.
Saya ada sedikit info ttg Mangazou: http://www.momogun.page.tl/Simpang-Mangazou.htm

Ada gambar di sana juga tu.... Youtube pun ada juga.
Back to top Go down
http://www.momogun.page.tl
Admin
SBF Admin
SBF Admin


Number of posts : 337
Points : 19
Registration date : 2008-02-21

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Thu Apr 17, 2008 4:15 pm

Lama bushido tak melawat forum ini. Pergi mana bushido? Sibuk barangkali.
Back to top Go down
http://sabah.forumotion.com
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Thu Apr 17, 2008 5:41 pm

Admin wrote:
Lama bushido tak melawat forum ini. Pergi mana bushido? Sibuk barangkali.

hehe admin, urg pulitik masam itu lah sibuk melawat kawasan2 nya.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Mon Apr 21, 2008 5:03 am

mcm sualan sia indada yg mo jwb oh.. Crying or Very sad scratch
Back to top Go down
bongingtugarang
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 355
Points : 5
Registration date : 2008-02-28

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Mon Apr 21, 2008 6:36 am

tahan.tukul wrote:
Kena hati hati juga blueberry, takut terjatuh ke dalam air nanti. Tapi, saya tengok seperti yang alpha post gambar tu , di bawah tu memang selamat dan menarik untuk bergambar.

adaba kana kasi jawab sini berry. suma ada yang tia kana sakap pasal itu garai, sama lain pakara. tia ada urang kah ini tampat? Shocked
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Mon Apr 21, 2008 8:31 am

alalah berry..saya pu tidak tau mo jawap bah.sudah dakat 10 tahun labih saya tidak pigi sana. kalo bush ada bah sila kasih jawap si berry punya sualan. ok.

blueberry wrote:
waduh..cantik btul ni tpt..bulih ka turun smpai bawah butul..mksud sia smpai dapat pigang tu air laut..bulih ka? ada kadai2 ka dekat sana..kadai minum ka atau souvenir ka.. mcm mo p sana oo..mo pakat kwn2 dulu buat trip p sana..klu dari pekan brapa jam smpai tu tpt?
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Mon Apr 21, 2008 11:23 am

eh..ada pulak urg jwp sia oh hehe.. ba mana suda c bushido ni..sia baca yg dia kasi link..smpai sia temimpi urg putung kepala suda.. Shocked pale No No Rolling Eyes
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Mon Apr 21, 2008 8:10 pm

blueberry wrote:
eh..ada pulak urg jwp sia oh hehe.. ba mana suda c bushido ni..sia baca yg dia kasi link..smpai sia temimpi urg putung kepala suda.. Shocked pale No No Rolling Eyes
uiii mimpi putung kapla? bah macam mana ko bulih mimpi ni beery?
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Tue Apr 22, 2008 4:56 am

alphawaves wrote:
uiii mimpi putung kapla? bah macam mana ko bulih mimpi ni beery?

sia ada baca tu link c bushido pasal momogun dulu2 yg putung kpala urg..smpai sia tebawa2 dlm mimpi..sia nmpak tu lelaki yg mo kna putung kpala dia..tp sia inda ingat detail mimpi sia..
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Tue Apr 22, 2008 4:33 pm

blueberry wrote:
alphawaves wrote:
uiii mimpi putung kapla? bah macam mana ko bulih mimpi ni beery?

sia ada baca tu link c bushido pasal momogun dulu2 yg putung kpala urg..smpai sia tebawa2 dlm mimpi..sia nmpak tu lelaki yg mo kna putung kpala dia..tp sia inda ingat detail mimpi sia..
bagus bah ko ni berry, macam bila ko fokus sikit saja misti dapat itu mimpi.

klu ko kasih latih sikit lagi ini, dan pada masa yg sama ko pula buat bisnes (marketing kah)...wah cukup bagus tu.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
blueberry
Senior SBF
Senior SBF


Number of posts : 483
Points : 0
Registration date : 2008-03-26

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Wed Apr 23, 2008 4:31 am

alphawaves wrote:
bagus bah ko ni berry, macam bila ko fokus sikit saja misti dapat itu mimpi.

klu ko kasih latih sikit lagi ini, dan pada masa yg sama ko pula buat bisnes (marketing kah)...wah cukup bagus tu.

hehe..sori aa alpha cmana mo latih aa.. apa latihan dia..klu yg mo tekan tubi 40 kali tu mimang sia inda dpt la hahaha...

lagi satu yg sia inda paham cmana mimpi bulih ada kaitan sma buat bisnes..marketing lagi tu..sbnrnya sia ni slalu keja blakang tabir..inda suka yg jumpa2 urg (buruk ba public spiking sia hehe..) alien
Back to top Go down
alphawaves
SBF Mentor
SBF Mentor


Male
Number of posts : 938
Age : 56
Location : sanaa bah..
Job/hobbies : joomla! addict..
Points : 5
Registration date : 2008-02-25

PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Wed Apr 23, 2008 3:22 pm

blueberry wrote:

lagi satu yg sia inda paham cmana mimpi bulih ada kaitan sma buat bisnes..marketing lagi tu..sbnrnya sia ni slalu keja blakang tabir..inda suka yg jumpa2 urg (buruk ba public spiking sia hehe..) alien

ada dua bah itu, utk kasih pengaruh sama ini saingan bisnis sama ini target bisnes.

satu telepati dan satu lagi melalui astral projection.

saya cakap pasal saya sudah buat ini dua2 kaedah. bos tidak pernah marah sama saya, urang kana buang, saya endah.

ko rajin2 lah tinguk dalam internet sana, banyak cara bah itu.
Back to top Go down
http://asiamistik.forumotion.com
Sponsored content




PostSubject: Re: Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo   Today at 1:28 pm

Back to top Go down
 
Melawat Simpang Mangazou - Tips of Borneo
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» List of Tricks & Tips
» Tips for Ramadan Fasting
» SHSAT Help- Tips please.
» Tip for keeping dummy in mouth
» Travel tips for twins

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
SABAH :: Umum :: Travel & living-
Jump to: